torsdag 21. mai 2009

Torsk steikt med oliven, parmesan og basilikumcrust på paprikacoulis


Nok en fiskemiddag inspirert av boka Fisk & Vin...

Dette trenger du:
  • 800 g torskefilet
  • 100 g svarte oliven uten stein
  • 100 g revet parmesan
  • 5 ss hakket basilikum
  • salt og pepper
  • 2 røde paprikaer
  • 0,5 dl god olivenolje
  • 1 hvitløkfedd
  • saft av 1/2 lime
Slik gjør du det:
  1. Del torskefileten i passende serveringsstykker og legg dem på bakepapir på ei steikeplate
  2. Finhakk olivenene, og bland med parmesan og basilikum
  3. Krydre fisken med salt og pepper. Fordel olivenmassen på fisken.
  4. Steik fisken i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter, til den er gjennomstekt
  5. Svi av skinnet på paprikaene med en gassbrenner, hvis du har. Hvis ikke pensler du paprikaene med olje og baker dem i ovnen til de blir myke og skallet blir lett å fjerne. NB! Hvis du må gjøre det i ovnen, sørg for å gjøre det før du setter inn fisken! 
  6. Del paprikaene i to og ta ut kjernene, Grovhakk kjøttet, og fres det sammen med hvitløkfeddet og olivenoljen i ei panne. 
  7. Miks det til en fin puré og smak til med salt og pepper.
  8. Anrettes på tallerkener med coulisen nederst og fisken over.
Vinforslag:
En iskald, tørr rosé - gjerne en rosado fra Navarra i Spania.

2 kommentarer:

  1. Hei - så flott matside du har!
    Og takk for hyggelig hilsen hos meg!
    Jeg har laget et nytt innlegg nå - har hatt litt "blogtørke" en liten stund, men det er fordi jeg fyker rundt og lager konfirmasjoner for venner og lager marsipankaker til langt på natt for tida....... - jeg skal komme sterkere tilbake, og gleder meg til å surfe rundt på siden din!
    Tone

    SvarSlett
  2. Å. så deilig det så ut! Hege

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin