Nok en fiskemiddag inspirert av boka Fisk & Vin...
Dette trenger du:
- 800 g torskefilet
- 100 g svarte oliven uten stein
- 100 g revet parmesan
- 5 ss hakket basilikum
- salt og pepper
- 2 røde paprikaer
- 0,5 dl god olivenolje
- 1 hvitløkfedd
- saft av 1/2 lime
Slik gjør du det:
- Del torskefileten i passende serveringsstykker og legg dem på bakepapir på ei steikeplate
- Finhakk olivenene, og bland med parmesan og basilikum
- Krydre fisken med salt og pepper. Fordel olivenmassen på fisken.
- Steik fisken i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter, til den er gjennomstekt
- Svi av skinnet på paprikaene med en gassbrenner, hvis du har. Hvis ikke pensler du paprikaene med olje og baker dem i ovnen til de blir myke og skallet blir lett å fjerne. NB! Hvis du må gjøre det i ovnen, sørg for å gjøre det før du setter inn fisken!
- Del paprikaene i to og ta ut kjernene, Grovhakk kjøttet, og fres det sammen med hvitløkfeddet og olivenoljen i ei panne.
- Miks det til en fin puré og smak til med salt og pepper.
- Anrettes på tallerkener med coulisen nederst og fisken over.
Vinforslag:
En iskald, tørr rosé - gjerne en rosado fra Navarra i Spania.
Hei - så flott matside du har!
SvarSlettOg takk for hyggelig hilsen hos meg!
Jeg har laget et nytt innlegg nå - har hatt litt "blogtørke" en liten stund, men det er fordi jeg fyker rundt og lager konfirmasjoner for venner og lager marsipankaker til langt på natt for tida....... - jeg skal komme sterkere tilbake, og gleder meg til å surfe rundt på siden din!
Tone
Å. så deilig det så ut! Hege
SvarSlett