torsdag 28. mai 2009

Deilige blåbærmuffins



I kveld måtte jeg "feire" at ovnen vår endelig ble reparert etter å ha hatt defekt undervarme i over en uke! Endelig fikk jeg laget de muffinsene jeg har gått og drømt om de siste dagene.. 

Til ti trauste trenger du:
  • 450 g hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 115 g brunt sukker
  • 150 g friske eller dypfryste blåbær (Hvis du bruker dypfryste, så ta bærene rett ut av fryseren. Ikke la dem få tid til å tine, det vil bare gjøre at muffinsdeigen blir misfarget)
  • 2 egg
  • 2,5 dl melk
  • 125 g smør, smeltet
  • melis til pynt
Og slik lager du dem:
  1. Forvarm ovnen til 210 grader. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver ned i en stor bolle, rør inn sukker og blåbær og lag en fordypning i blandingen.
  2. Visp sammen egg og melk og hell blandingen ned i fordypningen i de tørre ingrediensene. Tilsett smøret og rør sammen med en metallskje til deigen er akkurat såvidt samlet. Ikke rør for mye - deigen skal være klumpet.
  3. Fordel deigen i formene, de skal bli omtrent 3/4 fulle. Stek i 30 minutter, eller til en prøvepinne kommer tørr ut når du stikker den i midten av en muffins. La muffinsene stå i formene i ca 5 minutter før du tar dem ut og legger dem på rist til avkjøling. Sikt generøst med melis over dem før de serveres.

Drikkeforslag: Te, såklart! Min favoritt for tiden er "The du Hammam Rouge" fra Le Palais des Thés

Musikkforslag: Amon Tobin - Easy Muffin

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin