Til ti trauste trenger du:
- 450 g hvetemel
- 2,5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 115 g brunt sukker
- 150 g friske eller dypfryste blåbær (Hvis du bruker dypfryste, så ta bærene rett ut av fryseren. Ikke la dem få tid til å tine, det vil bare gjøre at muffinsdeigen blir misfarget)
- 2 egg
- 2,5 dl melk
- 125 g smør, smeltet
- melis til pynt
Og slik lager du dem:
- Forvarm ovnen til 210 grader. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver ned i en stor bolle, rør inn sukker og blåbær og lag en fordypning i blandingen.
- Visp sammen egg og melk og hell blandingen ned i fordypningen i de tørre ingrediensene. Tilsett smøret og rør sammen med en metallskje til deigen er akkurat såvidt samlet. Ikke rør for mye - deigen skal være klumpet.
- Fordel deigen i formene, de skal bli omtrent 3/4 fulle. Stek i 30 minutter, eller til en prøvepinne kommer tørr ut når du stikker den i midten av en muffins. La muffinsene stå i formene i ca 5 minutter før du tar dem ut og legger dem på rist til avkjøling. Sikt generøst med melis over dem før de serveres.
Drikkeforslag: Te, såklart! Min favoritt for tiden er "The du Hammam Rouge" fra Le Palais des Thés
Musikkforslag: Amon Tobin - Easy Muffin
De ser fantastisk gode ut!
SvarSlett