Jeg fikk forsinket bursdagsgave fra min svigerinne i går, #3 av Jamie Magazine, et fresht matblad med mange gode oppskrifter fra Jamie Oliver og hans venner.
I kveld tok jeg sjansen på å lage vegetar-lasagne for første gang.
Dette skal være nok til 6 personer:
- 2 ss olivenolje
- Litt smør
- 1 løk, finhakket
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 4 purrer, i tynne skiver
- 400 g fersk sopp
- 80 g blandet skogsopp, tørket. Disse skal bløtlegges i 3 dl vann i minst 1 time. NB! Ta vare på vannet!
- 350 g babyspinat
- 500 g lasagneplater
- Mozarella som topping (etter eget ønske)
Béchamelsaus med sopp og parmesan:
- 7,5 dl lettmelk
- 2,5 dl soppkraft (bløtleggingsvannet som beskrevet over)
- 1 liten løk, hel
- 2 laurbærblad
- 100 g usaltet smør
- 70 g hvetemel
- 100 g parmesan, revet
Dette gjør du:
1. Begynn med sausen. Bland melken og soppkraften i en stor stekepanne sammen med løken og laurbærbladene. La det stå på medium varme i ca 4 minutter, men ikke la det stå og koke! I mellomtiden smelter du smøret på lav varme og tilsetter melet. Rør hele tiden i et par minutter for å unngå at det klumper seg. Idet melken og soppkraften når kokepunktet tar du ut løken og laurbærbladene med en hullsleiv. Visp mel- og smørblandingen inn i melkeblandingen. Fortsett å vispe over varmen til det tykner. Tilsett 60 g parmesan og smak til med havsalt og nykvernet svart pepper.
2. Forvarm stekeovnen til 180 C. Sett en stor stekepanne på medium varme og ha i olivenolje og smør. Når smøret er smeltet tilsetter du løk, hvitløk, purre og sopp, og sautér i ca 5 minutter. Tilsett spinaten og rør til den faller sammen. Smak til, og tilsett så sausen i grønnsaksblandingen.
3. Finn frem en ildfast form som tar ca 2 liter, og legg lasagneplater nederst, og legg lagvis saus og lasagneplater i tre omganger. Avslutt med saus og topp med resten av parmesanen og eventuelt mozarella. La lasagnen stå i ovnen i ca 40 minutter. Den skal være gyllenbrun. Hvis du lurer på om den er ferdig, stikk en kniv gjennom. Møter den ikke motstand er pastaen kokt og lasagnen er ferdig!
Musikkforslag:
Tom Waits - Filipino Box Spring Hog fra plata Mule Variations gir den rette følelsen her, synes jeg..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar