mandag 25. mai 2009

Lakseburgere

For noen dager siden lagde jeg noe sykt digg. Hjemmelagde lakseburgere med halvgrove hamburgerbrød.
HAMBURGERBRØD

ca 5 dl lunkent vann
50 g smeltet smør
1 pk tørrgjør
5 dl sammalt hvete
5-7 dl hvetemel
litt salt
litt sukker
1 egg
sesamfrø

Bland tørrgjæren sammen med alle de tørre ingrediensene. Hell i vannet (ca 37 grader) samt smeltet smør. Juster deigen med hvetemel slik at konsistensen blir riktig. La den heve under plast i ca 30 min. Form deretter deigen til 8-12 stk hamburgerbrød. Dette gjøres ved å trille dem runde som boller og deretter presse ned til ca 2 cm i høyden. La dem heve 30 minutter til under plastfolie. Smør deretter brødene med egg og dryss deretter med sesamfrø. La dem steke i 15-20 minutter på 225 grader. La dem deretter avkjøles på rist.

LAKSEBURGERE
450-500 g laksefilet (4 stk laksefileter Rema 1000 er perfekt)
1/4 løk - finhakket
1 ss persille, gressløk eller en kombinasjon
salt
pepper
sitronsaft
1 egg
ca 2 ss potetmel

Skjær laksen i bittesmå biter. Bland i løk, krydderet, egg og potetmel. Det er mulig du må ha i litt ekstra potetmel for å justere konsistensen. Varm litt olje i en stekepanne på mellomsterk varm. Bruk en spiseskje til å fordele laksedeigen i fire like store burgere på pannen. Deigen er ganske grov og usammenhengende, men når den kommer på pannen og blir formet der, henger den bra sammen.


Server burgerne med for eksempel salat, tomat og agurk. Som dressing fungerer Thousand Island (max 3 % fett) eller så kan du blande majones med litt sitronsaft!

Relativt sunt og veldig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin