Dette trenger du til 4-6 porsjoner:
- Havsalt og nymalt svart pepper
- 500 g broccoli, skylt, buketter og stilker grovhakket
- 500 g romanesco eller blomkål, skylt, buketter og stilker grovhakket
- olivenolje
- 7 hvitløkbåter, skrelt og skåret i tynne skiver
- en liten bunt frisk timian, bare bladene
- 1 boks à 25 g ansjos i olje, av beste kvalitet, avrent og hakket, ta vare på oljen. (NB. Jeg klarer meg fint uten! Har ikke klart å venne meg til å bruke/like ansjos ennå...)
- 2-3 små, tørkede chilier, smuldret. (Her bruker jeg bare chilipulver på glass...)
- 500 g passata (tomatmos) av god kvalitet
- god rødvinseddik
- 5 dl crème fraîche
- 200 g parmesan, finrevet
- 16 cannellonirør
- en liten bunt frisk basilikum, bare bladene
- 200 g fersk mozzarella
- extra vergine olivenolje
- 4 store never ruccola, skylt og tørket
- 1 sitron
Dette er en rett som tar litt tid å lage, så sett på litt god musikk og kos deg på kjøkkenet!
- Sett ovnen på 190 grader. Kok opp en stor kjele saltet vann, og slipp den hakkede brokkolien og blomkålen oppi. Kok i 5-6 minutter til grønnsakene er møre, og la dem deretter renne av i et dørslag. Ta vare på noe av kokevannet.
- Sett en stor kjele på varmen, ha i et par solide klunker med olivenolje og fres hvitløken i noen sekunder. Ha i timianblader, (ansjos) og chili, og fres i noen sekunder før du har den kokte blomkålen og broccolien oppi sammen med 4 ss av kokevannet. Rør alt sammen, legg lokket på gløtt og la det koke forsiktig i 15-20 minutter. Ta av lokket de siste 5 minuttene så dampen slipper ut, deretter moser du grønnsakene med en rotmoser. Ta kjelen av varmen og smak til med salt og pepper (som jeg vanligvis glemmer... Kanskje fordi jeg synes det er greiere å krydre når maten ligger på tallerkenen). Ha blandingen i en bolle eller stekeform til avkjøling. Imens tar du en annen stekeform, passe stor til at cannelloniene får plass. Det kan lønne seg å sjekke dette på forhånd ved å legge rørene i formen, og så ta dem ut igjen og legge dem til side). Hell passataen i formen sammen med en klype salt og en klunk rødvinseddik.
- Så er det tid for å lage en kjapp og enkel hvit saus: Bland crème fraîche med halvparten av parmesanen, og et dryss salt og pepper. Deretter tar du litt av kokevannet fra kålen og tynner sausen med.
- Hell den lunkne kålblandingen i en matpakkepose og klipp av et hjørne på posen. Vri toppen av posen rundt og press blandingen inn i cannellonirørene. Fyll rørene - ikke vær gjerrig! - og plasser dem i et enkelt lag oppå passataen. Legg basilikumblader over cannelloniene, og fordel den hvite sausen jevnt oppå. Dryss på svart pepper og resten av parmesanen. Riv mozarellaen i biter og legg på toppen. Så drypper du litt olivenolje over og setter formen i ovnen i 30-40 minutter, til retten er gyllen og det bobler i overflaten.
- Ha en sprut sitronsaft og ca tre ganger så mye olivenolje på på ruccolaen. Server cannelloniene med ruccolasalaten og litt godt brød ved siden av.
Hvis du lager for mye, går det fint an å ta vare på restene og varme opp igjen senere!
Denne bloggen er fantastisk...er ikke blogger selv men digger sidene deres og har laget mye god mat med deres mattips:)
SvarSlettÅh, TAKK! Dette var utrolig hyggelig å lese :)
SvarSlettStjålet av Jamie Oliver den her😜
SvarSlett