onsdag 13. mai 2009

Flytende sjokoladekake med nougat



Vil du lage en enkel, men mektig og imponerende dessert?

Denne oppskriften har jeg hentet fra boken Bare Sjokolade av Nina Sjøen og Sverre Sætre.

Du trenger:
10 engangs kuvertformer à ca 1 dl. Formene må være av papir eller aluminiumsfolie da de skal kunne rives opp etter steking.

250 g smør
275 g mørk sjokolade (50-70 % kakaomasse)
5 eggeplommer
5 egg
200 g sukker
110 g hvetemel
100 g nougat (blokker med nougat fås kjøpt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker)

Slik gjør du det:
1. Smelt smøret og brekk sjokoladen oppi.
2. Rør sammen eggene og sukkeret og sikt i melet. Tilsett sjokoladeblandingen
3. Smør eventuelt formene med smør. Fyll røren halvveis opp i formene. Skjær nougat i strimler og legg strimlene i midten av formen. Fyll så opp med sjokolademasse.
4. Stek kakene på 210 grader i ca 10 minutter, eller ca 7 minutter hvis du bruker varmluft. NB! Steketiden kan variere etter størrelsen på formene, så hvis du skal servere kakene til gjester, eller skal imponere en spesiell person kan det kanskje være lurt å prøvesteke én kake først.
5. La kakene hvile i 10 minutter før du river formen forsiktig av. Server straks.

Kakene kan godt fryses ned eller oppbevares i kjøleskap før steking. Er kakene fryst, trenger du ikke å tine dem før stekingen, men beregn lenger steketid.

4 kommentarer:

  1. Så fin matblogg du har fått! Den sjokoladekaken så fantastisk ut!

    SvarSlett
  2. Hyggelig å høre, Elisabeth :) Sjokoladekaken er fantastisk! Veldig lett og lage, og utrolig god..
    Er alt bra med dere? Hvor har du fått turnus?

    SvarSlett
  3. Hei:)

    Denne ser nydelig ut! Det er totalt 10 egg?

    Mvh
    Jenny

    SvarSlett
  4. Hei Jenny! Det er totalt 10 egg ja :) 5 hele egg + 5 eggeplommer.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin