mandag 25. mai 2009

Enchiladas

Dette er en improvisatorisk oppskrift på enchiladas. Dessverre ble alt tatt litt på gefühlen, så vanskelig å gi nøyaktig oppskrift. Men vanvittig godt var det altså. Takk til Simen som lagde dette mens jeg lå som et slakt på senga, hørte på musikk og hadde geni-quiz:

Til 4 enchiladas/2 personer trenger du:
  • 1 pakke kyllingkjøttdeig - ca 400 g
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 boks mais
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 4 hvetetortilla
  • hvitost
  • rømme
  • tacosaus medium
  • salat etter ønske
Stek kyllingkjøttdeig, løk, hvitløk og chili i en panne. Tilsett tacokrydderet og litt vann - ikke så mye som det står på pakken nødvendigvis. Tilsett deretter en boks med mais og litt under halve glasset med tacosausen. Tilsett deretter litt reven ost, ca 1/2 dl. Rør rundt og la dette simre inntil all væsken er absorbert.

Sett ovnen på ca 200 grader. Mens denne varmer seg opp gjør du dette: legg én og én hvetetortilla i en ildfast form. Legg fyllet i og dryss over med litt ost før du lukker tortillaen på ønsket måte. Når alle tortillaene er ferdige og ligger lukket i forme, heller du litt tacosaus over og drysser med litt ost. La dette stå i ovnen i ca 10 minutter inntil osten er smeltet og gylden.

Serveres med rømme og salat etter ønske.

Drikkeforslag: Kald øl etter ønske

Musikkforslag: Minnie Riperton - Take a little trip - ingenting er som litt soul under matlagingen!

3 kommentarer:

  1. Hei Maria! Takk for bloggbesøket! Du verden så flinke dere er med mat. Jeg er helt imponert jeg. Mange under tredve kan jo knapt nok koke vann... ;-) Skal garantert prøve en rett når bare kokkeånden dukker opp!

    SvarSlett
  2. Takk for komplimentet, Violetta! :)

    SvarSlett
  3. Dette lagde jeg til middag i dag, og det ble veldig veldig godt!

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin