lørdag 14. mai 2011

Sjokoladekake med fantastisk fyll

Det er ingen hemmelighet at jeg eeeeelsker kaker.. (jeg har nok arvet det genet etter faren min, som er kjent for å returnere fra kakebuffeten med syv sorter på én tallerken)

Denne kaka er utrolig god god, fylt med rørte bringebær og luftig sjokoladekrem.


Oppskriften passer til en rund form som er 19-20 cm i diameter.

Du trenger
  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 40 g mørk sjokolade
  • 3-4 ss rørte bringebær
Sjokoladekrem:
  • 2 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 90 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 75 g mørk sjokolade
  • 1 ss espresso
Og dette gjør du

Begynn med sjokoladekremen. 

Rør sammen egg, kremfløte og sukker og kok forsiktig opp til det tykner litt. Ta gryten av varmen og rør inn mykt smør og mørk sjokolade. Ha i vaniljesukker og espresso til slutt. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet, gjerne i et par timer. Ta det ut igjen en halvtimes tid før du skal fylle kaka.

Lag så bunnen. 

Rør egg og sukker luftig og nesten hvitt. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. La dette avkjøles litt. Vend forsiktig inn siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i eggedosisen. Ha i sjokolade- og smørblandingen til slutt. Vend forsiktig i røra slik at du bevarer mest mulig luft i den.

Ha røra i en smurt form og la den steke på nederste rille, 175 grader i ca 45 minutter.

Del bunnen i tre når den er avkjølt. Pisk opp sjokoladekremen med en hurtigmikser. Ha godt med rørte bringebær i det nederste laget, og sjokoladekrem i det neste. Bruk resten av sjokoladekremen til glasur.

Drikkeforslag: Sterk, nytrukket kaffe eller espresso.

1 kommentar:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest!

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin