lørdag 6. juni 2009

Kremet pestokylling med ovnsbakte tomater og poteter

Dette er en deilig alt-i-en-form-middag som jeg faktisk har laget to ganger den siste uken!

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 4 kyllingfileter
  • 3 ss pesto
  • 85 g mascarpone
  • 4 ss olivenolje
  • 100 g brødsmuler eller knust kavring
  • 175 g cherrytomater
  • 6 nypoteter
  • salt og pepper
Dette gjør du:
  1. Sett ovnen på 200 grader. Bruk en liten, skarp kniv og lag et snitt langs siden på hver kyllingfilet som du former til en lomme. Bland sammen pesto og mascarpone, og fyll forsiktig i kyllingfiletene.
  2. Kutt potetene i båter, ha på litt olje og salt og pepper, og la dem få et forsprang i ovnen på ca 10 minutter.
  3. Pensle litt olje på hver kyllingfilet, og krydre med salt og pepper. Ha brødsmulene på en stor tallerken, og vend kyllingfiletene i. Ta ut den ildfaste formen, og legg i kyllingfiletene og tomatene. Hell over litt olje og la stå i ovnen i 20-25 minutter til kyllingen blir gylden og gjennomstekt.
  4. Strø over pinjekjernene og stek i 2-3 minutter til.
Dersom du ikke vil ha poteter, kan du servere godt brød til istedet.

Vinforslag:
Monterosso Sangiovese

Musikkforslag:
Sophie Zelmani - Spring Love

2 kommentarer:

  1. Dette så kjempegodt ut, og jeg skal definitivt lage det i løpet av uka!

    SvarSlett
  2. Var akkurat innom bloggen til "Huset på Planen" og ble kjempesulten der inne (fristende tomatsuppe, suppeboller og tomatpesto), og så kommer jeg hit, og ble ikke mindre sulten... Denne oppskriften går rett inn på neste ukesmeny. Gleder meg. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin