1 stor pizza:
Deig:
- 330 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts brunt sukker
- 1-2 ss olivenolje
- 2 dl varmt/lunkent vann
Saus:
- olivenolje
- 2 hvitløkbåter, skrelt og skåret i tynne skiver
- en neve frisk basilikum, bare bladene, revet i biter
- 1 boks tomater à 400 g eller passata (tomatmos) på flaske
- salt og pepper
Topping:
- Spekeskinke
- 2 kuler fersk mozzarella (til sammen 250 g)
- Ruccola
- Parmesan
Slik gjør du det:
- Lag deigen og sett den til heving.
- Lag sausen. Ha olivenolje og hvitløk i en stekepanne. Når hvitløken såvidt begynner å få farge har du i basilikum og tomater. Smak til med salt og pepper. Så snart sausen koker tar du pannen av varmen. Sil sausen gjennom en sikt. Kast basilikumen og hvitløken som blir liggende igjen i sikten, men pass på å få med all tomatmosen på undersiden! Ha sausen tilbake i pannen og la den småkoke i 5 minutter for å få en litt mer nyansert smak. Sausen er ferdig når konsistensen er perfekt til å smøre på en pizza ;)
- Kjevle ut deigen og bre sausen over. Nå kan du velge om du vil ha spekeskinken på pizzaen før eller etter den stekes. Personlig foretrekker jeg å ha på skinken etter at pizzaen er stekt, slik at skinken bare "smelter" så vidt. Uansett hva du velger å gjøre med skinken river du fersk mozarella over hele pizzaen og setter den i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
- Ta ut pizzaen, legg evt. på spekeskinke og topp med revet parmesan og ruccola.
Hjemmelagd pizza, det ønsker jeg meg som middag hver gang jeg kommer hjem til mamma! Det er jo så godt! :-)
SvarSlettNam!
SvarSlettElsker bloggen deres, for her finner jeg mye inspirasjon.
SvarSlettDenne har jeg laget flere ganger å den er utrolig god!
SvarSlettDen står på menyen i kveld også!
Tusen takk for oppskriften!
Det var jammen hyggelig å lese, "Vår familie" :) Den er en gjenganger her i gården også :)
SvarSlett