I dag har jeg fri, og har tatt meg tid til å bake rundstykker! (Vanligvis er det min kjære mann som baker her i huset)
Disse rundstykkene smaker helt fantastisk, og smelter nesten på tungen...
Denne oppskriften holder til ca 18 rundstykker:
- 3,75 dl skummet kulturmelk
- 1 pakke tørrgjær
- 2 gulrøtter, finrevet
- 12 dl hvetemel
- 40 g smør
- 1,5 ss honning
- 1,5 dl cottage cheese
- 0,5 ts salt
- Til strøing: Frø av fritt valg. Hvis du skal lage mange rundstykker kan det være artig å bruke flere frøtyper, for eksempel solsikkefrø, sesamfrø, valmuefrø eller linfrø.
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader. Smelt smøret i en gryte og ha i melken. Dersom du bruker fersk gjær bør væsken varmes til ca 37,5 grader, men hvis du bruker tørrgjær kan du godt la det bli varmere. Løs opp honningen i den varme væsken.
- Sikt hvetemelet i en bolle og bland i tørrgjær og salt. Ha så i væsken sammen med gulrøttene og cottage cheesen og elt godt.
- Hev deigen til ca dobbel størrelse på et lunt sted.
- Hvelv deigen på et melet bakebord. Nå kan du velge om du vil trille runde rundstykker, eller gjøre som jeg, forme et rektangel av deigen, bruke kniv og dele den i 6x3 stykker.
- Pensle rundstykkene med vann og rull dem i frø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.
Advarsel: Disse rundstykkene har høy "jeg-er-egentlig-mett-men-tar-et-til-fordi-det-var-så-godt"-faktor.
ojj...gleder meg til å komme hjem... Per
SvarSlettBakte de fantastiske rundstykkene i dag og de ble veldig saftige og gode :O)
SvarSlettHeidi E.