mandag 8. juni 2009

Fantastiske rundstykker!


I dag har jeg fri, og har tatt meg tid til å bake rundstykker! (Vanligvis er det min kjære mann som baker her i huset)

Disse rundstykkene smaker helt fantastisk, og smelter nesten på tungen...

Denne oppskriften holder til ca 18 rundstykker:
  • 3,75 dl skummet kulturmelk
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 gulrøtter, finrevet
  • 12 dl hvetemel
  • 40 g smør
  • 1,5 ss honning
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,5 ts salt
  • Til strøing: Frø av fritt valg. Hvis du skal lage mange rundstykker kan det være artig å bruke flere frøtyper, for eksempel solsikkefrø, sesamfrø, valmuefrø eller linfrø.

Dette gjør du:
  1. Sett ovnen på 225 grader. Smelt smøret i en gryte og ha i melken. Dersom du bruker fersk gjær bør væsken varmes til ca 37,5 grader, men hvis du bruker tørrgjær kan du godt la det bli varmere. Løs opp honningen i den varme væsken.
  2. Sikt hvetemelet i en bolle og bland i tørrgjær og salt. Ha så i væsken sammen med gulrøttene og cottage cheesen og elt godt.
  3. Hev deigen til ca dobbel størrelse på et lunt sted.
  4. Hvelv deigen på et melet bakebord. Nå kan du velge om du vil trille runde rundstykker, eller gjøre som jeg, forme et rektangel av deigen, bruke kniv og dele den i 6x3 stykker.
  5. Pensle rundstykkene med vann og rull dem i frø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.
Advarsel: Disse rundstykkene har høy "jeg-er-egentlig-mett-men-tar-et-til-fordi-det-var-så-godt"-faktor.


2 kommentarer:

  1. ojj...gleder meg til å komme hjem... Per

    SvarSlett
  2. Bakte de fantastiske rundstykkene i dag og de ble veldig saftige og gode :O)
    Heidi E.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin