torsdag 18. juni 2009

Krydret kyllingkebab med sitron og mynte


En enkel og lett sommerrett som jeg fant i juni-utgaven av BBC GoodFood.

Til 4 personer trenger du:
  • 200 g yoghurt naturell
  • saften av 1/2 sitron
  • 1/2 - 1 ts malt koriander
  • 1/2 - 1 ts malt cumin
  • 1/4 - 1/2 ts kajennepepper
  • 4 kyllingfileter, strimlet på langs
  • 4 store blader isbergsalat, hakket
  • mynteblader
  • brød til servering, f.eks. stekte pitabrød eller tortillalefser. (Jeg prøvde tortilla nå, det smakte ok. Tror jeg vil prøve pitabrød neste gang!)
Slik gjør du det:
  1. Bland yoghurt, sitronsaft og krydder i en bolle. Fyll halvparten av blandingen i en annen bolle og mariner kyllingstrimlene. Sett til side resten av yoghurtdressingen.
  2. Sett grillen på høy varme. Tre kyllingkjøttet på grillpinner av metall. Legg dem på en stekeplate, oppå litt aluminiumsfolie penslet med olje, og grill spydene i ca 5 minutter på hver side.
  3. Legg salat og mintblader oppå brødet. Legg så på grillspydene og press litt sitronsaft over det hele. Topp med youghurtdressingen.


2 kommentarer:

  1. Så mye godt det var her!! Trenger absolutt litt middagsinspirasjon;)
    Her skal jeg følge med fremover!!

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar! :) Fint hvis bloggen vår kan være til inspirasjon!

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin