mandag 27. juli 2009

Rullekakedebut

I går var det søndag. På søndager pleier jeg som regel å lage noe godt til kaffen. På min (i hvert fall nesten) daglige bloggrunde var jeg innom Fyra årstider – mitt liv på landet og ble inspirert til å prøve meg på rullekake! Det var ikke så vanskelig som jeg alltid har trodd. Den jeg lagde i går var veldig enkel – kun kake og jordbærsyltetøy, men det går fint an å eksperimentere både med fyll (andre typer syltetøy, sjokoladekrem) og topping (krem, marsipan, bær etc..).

Oppskrift på rullekake, 1 langpanne:

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 dl fløte eller melk

FYLL:

2 dl eplemos, eller fast syltetøy, for eksempel av jordbær eller bringebær

Dette gjør du:

Sett ovnen på 250 grader om du bruker vanlig stekeovn, 200 grader hvis du bruker varmluft.

Visp egg og sukker luftig. Til det bruker jeg enten en elektrisk håndmikser eller den store kjøkkenmaskinen. Det følgende er viktig å gjøre forsiktig og for hånd, ellers kan du risikere å miste luften du allerede har pisket inn i eggeblandingen. Visp inn bakepulveret, sikt inn melet og visp forsiktig. Ha til slutt i melken/fløten og visp forsiktig til en jevn røre.

Bre ut røren i en langpanne kledd med bakepapir (ca 30x40 cm)

Stek midt i ovnen i 250 grader i 5 minutter i vanlig stekeovn, eller på varmluft på 200 grader i 8 minutter. Pass på mot slutten så kaken ikke blir brent.

Ta kaken ut av ovnen og velt den over på sukret bakepapir med det samme. Papiret kan være vanskelig å få av, prøv da å pensle med kaldt vann.

Smør på fyllet og rull sammen. Legg rullekaken med skjøten ned og la den avkjøles før skjæres i serveringsstykker. Jeg synes også at kaken blir saftigere eller hvert som syltetøyet får trenge inn i kakebunnen.

Som sagt ble min rullekake veldig enkel, og jeg tror det kan være godt å kle den med for eksempel marsipan eller vispet krem.

Musikkforslag: Nina Simone - I want a little sugar in my bowl

1 kommentar:

  1. Ser deilig ut. Jeg har ikke hatt suksess med rullekake. Når jeg prøver å rulle det brekker den is stykker. Men det smaker likevel. ;)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin