Til 2 personer trenger du:
- 2 stk entrcôte
Hvitløkpotetmos:
- 500 g poteter
- 1 +/- dl melk eller fløte
- 1 ss smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
Chilismør:
- 25 g smør
- 1 ts tomatpure
- 0,5 ts sambal oelek
- saften av 1/4 lime
- en klype salt
- 1 ss gressløk
Dette gjør du:
Skrell potetene og kok dem møre. Mot slutten av koketiden har du i de to finhakkede hvitløkfeddene, dette for at ikke hvitløkssmaken skal koke helt bort. Hell av vannet og mos potetene og hvitløken sammen med smør og melk. Du kan godt piske kraftig for å få en luftigere mos.
Stek kjøttet i litt smør i 3-5 minutter på hver side, alt etter hvor godt stekt du foretrekker det. Legg kjøttet på hver sin tallerken, og legg en skje med chilismør oppå og en god dæsj med potetmos ved siden av. Salatbladet er bare til pynt, hehe. Kjøttet, chilismøret og potetmosen står meget godt på egne bein ;)
Vinforslag: Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2007 til kr 129,90. Varenummer 2166
Oppdatering: Svigermor abonnerer på ukebladet Allers, og jeg fant en liten notis om denne vinen da jeg bladde gjennom den nyeste utgaven av bladet i dag:
"Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2007 er en økologisk rødvin fra California. Den har dyp farge og ekstra fylde og fruktighet. Aromaen minner om skogsbær, vanilje og krydder. Serveres til rødt kjøtt, tomatbaserte retter og sterkt krydret mat."
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar