Etter mye om og men, bestemmer de seg for at hjemmelaget italiensk pizza er midt i blinken. Spesielt fordi Kari er sugen på fersk mozzarella. Det er her urtene kommer inn: man må jo ha ferske urter på pizzaen! De kjører den røde bilen til Domkirkeodden, hopper over gjerdet og inn i den magiske urtehagen. Mellom timian, merian, ringblomst og ryllik, finner de det de trenger: fersk basilikum, både rød og grønn. De tar dette med hjem, og lager det de synes er tidenes lørdagspizza!
Til en langpannepizza trenger du:
- Ca 400 g hvetemel
- 2-2,5dl lunkent vann
- 1/2 pk fersk gjær
- en klype salt
- 2 ss olje
- 1 boks hakkede tomater
- 1 pk chorizopølse
- 1 pk perletomater (200g)
- fersk mozzarella (200 g)
- fersk basilikum
- salt
- pepper
- sukker
- Lag deigen først! Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett litt lunkent vann for å røre det ut. Tilsett deretter resten og elt det til en jevn røre. La deigen heve i ca 30 min.
- Lag så tomatsausen! Bland en boks tomatsaus med litt salt, pepper, en klype sukker og fersk basilikum.
- Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut slik at den passer på en langpanne.
- Legg tomatsaus ut over hele bunnen. Pass på å hell av litt av saften slik at du får mest tomat.
- Fordel så pølse, perletomater skåret i to, og mozzarellaost utover pizzaen. Vi lagde pizzaen med relativt lite ost, og det ble knallgodt.
- Sett pizzaen inn i ovnen i 15-20 min på 220 grader til den er ferdig.
- Dryss med fersk basilikum når pizzaen er klar.
Gled dere til neste gang: Amerikanske pannekaker som kan brukes som både middag, dessert eller snacks, alt etter hva slags fyll du velger!!
Dette så veldig godt ut, fikk lyst til å prøve;)
SvarSlett