mandag 13. juli 2009

Pizza med mozzarella, chorizo, perletomater og basilikum

Per og Kari sitter på Hamar og har ikke den fjerneste anelse om hva de skal lage til middag. To ting vet de: det skal være godt og det skal være bloggemateriale. De blar febrilsk i Jamie Oliver sine kokebøker og finner en fantastisk raviolioppskrift. "Jippi," sier Kari. "Vent,"sier Per. "Vi har jo ingen pastamaskin." Kari banner stille innvendig. Per begynner så å fortelle om en magisk urtehage på Domkirkeodden. Dette er begynnelsen på det som skal være dagens mateventyr.

Etter mye om og men, bestemmer de seg for at hjemmelaget italiensk pizza er midt i blinken. Spesielt fordi Kari er sugen på fersk mozzarella. Det er her urtene kommer inn: man må jo ha ferske urter på pizzaen! De kjører den røde bilen til Domkirkeodden, hopper over gjerdet og inn i den magiske urtehagen. Mellom timian, merian, ringblomst og ryllik, finner de det de trenger: fersk basilikum, både rød og grønn. De tar dette med hjem, og lager det de synes er tidenes lørdagspizza!

Til en langpannepizza trenger du:
  • Ca 400 g hvetemel
  • 2-2,5dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • en klype salt
  • 2 ss olje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 pk chorizopølse
  • 1 pk perletomater (200g)
  • fersk mozzarella (200 g)
  • fersk basilikum
  • salt
  • pepper
  • sukker
  1. Lag deigen først! Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett litt lunkent vann for å røre det ut. Tilsett deretter resten og elt det til en jevn røre. La deigen heve i ca 30 min.
  2. Lag så tomatsausen! Bland en boks tomatsaus med litt salt, pepper, en klype sukker og fersk basilikum.
  3. Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut slik at den passer på en langpanne.
  4. Legg tomatsaus ut over hele bunnen. Pass på å hell av litt av saften slik at du får mest tomat.
  5. Fordel så pølse, perletomater skåret i to, og mozzarellaost utover pizzaen. Vi lagde pizzaen med relativt lite ost, og det ble knallgodt.
  6. Sett pizzaen inn i ovnen i 15-20 min på 220 grader til den er ferdig.
  7. Dryss med fersk basilikum når pizzaen er klar.
Vinforslag: Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007. Dette er en veldig lett rødvin, så sånne som meg som lett får hodepine av for mye garvesyre, kan nyte den en deilig sommerdag!

Gled dere til neste gang: Amerikanske pannekaker som kan brukes som både middag, dessert eller snacks, alt etter hva slags fyll du velger!!

1 kommentar:

  1. Dette så veldig godt ut, fikk lyst til å prøve;)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin