lørdag 25. juli 2009

Tostada med eggerøre, bacon, poteter og tomatsalsa

”Tostado” eller ”tostada” er en tallerkenrett som består av sprøstekte tortillalefser toppet med ymse godsaker. Her får dere oppskrift på en variant som er glimrende middag for to sultne matmonser, eller en deilig kveldsrett til fire.

Du trenger:

  • Olje til steking
  • 4 Tortillalefser
  • 12 skiver bacon
  • 2 bakepoteter eller 3-4 vanlige poteter
  • 0,6 dl vann.
  • 57 g smør
  • 4 store egg
  • 1 Purre, finhakket

Slik gjør du det:

Skrell potetene og kutt dem i små terninger. Ha vann og smør i en gryte på middels varme til smøret har smeltet. Det ser lite ut, men det blir bra til slutt! Ha i potetene og kok dem under lokk på middels til svak varme i ca 6 minutter. Ta så av lokket og kok potetene videre på middels/høy varme til de er gyldne og møre og væsken har fordampet. Rør av og til.

Varm olje i en stekepanne til den blir god og varm, men ikke så varm at den ryker. Stek tortillaene en og en til de blir fint gyldne og sprø. Det kan være lurt å pensle tortillaene med olivenolje for å unngå at de svir seg. La tortillalefsene avkjøles på kjøkkenpapir.

Kutt baconet i små biter og stek det i en stekepanne til det blir mørkebrunt og sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.

Pisk eggene i en bolle og tilsett finhakket purre, salt og pepper. Smelt litt smør i en stekepanne. Ha så i eggeblandingen og rør kontinuerlig til det så vidt stivner. Eggerøren skal ikke være for tørr.

Legg poteter, bacon og eggerøre på tortillalefsene og server med tomatsalsa og en rømmeklatt på toppen.

TOMATSALSA

  • 450 g tomater
  • 0,7 dl rødløk, finhakket
  • Litt mindre enn 1 ss friskpresset limesaft
  • 1 ts salt

Skjær tomatene i små terninger og bland dem sammen med finhakket rødløk, limesaft og salt. La gjerne salsaen stå 30 minutter i romtemperatur før servering.

Vinforslag: Cono Sur Reserva Carmenere 2007 fra Chile. Pris: 118,50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin