Til 2-4 porsjoner trenger du:
- 3 store egg
- 2 dl hvetemel
- 1 toppet teskje bakepulver
- 1 1/2 dl melk
- 1 klype salt
- fyll etter ønske
Slik går du frem:
- Skill eggene: eggehvitene i en bolle, plommene i en annen
- Ha mel, bakepulver og melk i plommene og rør til en tykk røre
- Pisk hvitene med salt til det danner seg stive, hvite topper
- Vend den stivpiskede hviten inn i røren, og den er klar til bruk. Bruk en slikkepott eller lignende for å ikke ødelegge eggehvitenes konsistens. Vær også obs på at når disse skal stekes bør du handle raskt - det vil si ha et par panner i gang slik at røren ikke mister luftigheten.
- Varm opp én eller flere teflonpanner på middels varme. Stek pannekaken på den ene siden til den er gylden.
- Dryss ønsker fyll over den ustekte siden og vend. For forslag til fyll - se nederst!
- Bruk litt smør eller lignende mellom hver pannekake for best resultat.
Søtsaker: sjokolade i alle varianter (melke-, mørk, Toblerone etc), marshmellows
Frukt: blåbær, banan, eple, eplemos (veldig godt - smaker nesten som eplekake)
Annet: bacon, ferske maiskorn kokt maiskolbe, spekeskinke
Dersom dette skal være på ordentlig amerikansk vis er lønnesirup et must! Kun fantasien setter grenser for valg av fyll!
Hmm.. En klype salat?? :p
SvarSlettHaha! Det ble jo litt morsomt :) Takk for tipset, jeg har rettet på det nå.
SvarSlett