onsdag 15. juli 2009

Himmelske amerikanske pannekaker

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Jamie Oliver - glade dager med den nakne kokken". Det som er genialt med disse pannekakene, bortsett fra at de er himmelsk gode, er at alt ettersom hvilket fyll du velger, kan det være frokost, lunsj, middag, dessert, snacks - whatever!




Til 2-4 porsjoner trenger du:
- 3 store egg
- 2 dl hvetemel
- 1 toppet teskje bakepulver
- 1 1/2 dl melk
- 1 klype salt
- fyll etter ønske

Slik går du frem:
  1. Skill eggene: eggehvitene i en bolle, plommene i en annen
  2. Ha mel, bakepulver og melk i plommene og rør til en tykk røre
  3. Pisk hvitene med salt til det danner seg stive, hvite topper
  4. Vend den stivpiskede hviten inn i røren, og den er klar til bruk. Bruk en slikkepott eller lignende for å ikke ødelegge eggehvitenes konsistens. Vær også obs på at når disse skal stekes bør du handle raskt - det vil si ha et par panner i gang slik at røren ikke mister luftigheten.
  5. Varm opp én eller flere teflonpanner på middels varme. Stek pannekaken på den ene siden til den er gylden.
  6. Dryss ønsker fyll over den ustekte siden og vend. For forslag til fyll - se nederst!
  7. Bruk litt smør eller lignende mellom hver pannekake for best resultat.
Forslag til fyll:
Søtsaker: sjokolade i alle varianter (melke-, mørk, Toblerone etc), marshmellows
Frukt: blåbær, banan, eple, eplemos (veldig godt - smaker nesten som eplekake)
Annet: bacon, ferske maiskorn kokt maiskolbe, spekeskinke

Dersom dette skal være på ordentlig amerikansk vis er lønnesirup et must! Kun fantasien setter grenser for valg av fyll!

2 kommentarer:

  1. Hmm.. En klype salat?? :p

    SvarSlett
  2. Haha! Det ble jo litt morsomt :) Takk for tipset, jeg har rettet på det nå.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin