mandag 20. juli 2009

Kylling i form med potet, tomat og oreganoDette er en god og smaksrik ovnsrett som har blitt veldig populær hjemme hos oss. Jeg fant oppskriften i Hjemme hos Jamie.

Ingredienser til 4 porsjoner:
 • 800 g nypoteter, skrubbet
 • havsalt og nykvernet svart pepper
 • 12 kyllinglår, utbeinet men med skinnet på eller 4-5 kyllingfileter
 • olivenolje
 • 600 g cherrytomater, helst i forskjellige farger og fasonger
 • en bunt fersk oregano, bare bladene
 • rødvinseddik
Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Kok potetene i lettsaltet vann. Del kyllingkjøttet i mindre biter og legg det i en bolle. Gni kyllingbitene inn med olivenolje, dryss på salt og pepper og vend dem. Stek dem så i en stor stekepanne i ca 10 minutter, til de er nesten gjennomstekte. Legg det så over i en ildfast form.

Snitt tomatene med en skarp kniv. Legg dem i en bolle og slå kokende vann over. La dem stå slik i omtrent ett minutt. La dem renne av, og når de er kalde nok til at du kan ta i dem, trekker du av skinnet.

Når potetene er kokt lar du dem renne av i et dørslag og knuser dem lett ved å klemme dem ned med tommelen.

Støt mesteparten av oreganoen sammen med litt salt i en morter eller blender. Ha i ca 4 spiseskjeer olivenolje, en god klunk rødvinseddik og litt pepper og støt en stund til. Hell det over kyllingkjøttet sammen med potetene, tomatene og resten av oreganobladene. Bland alt sammen forsiktig, og fordel det utover i en ildfast form. Stek i ovnen i 30-40 minutter, til det er gyldent.

Drikkeforslag: Til denne retten synes jeg faktisk at det smaker best med K.G Puntervolds eplemost. Prøv eventuelt med en god hvitvin, for eksempel Deux Roches Plants du Carre 2009.

Musikkforslag: The Supernaturals - The day before yesterday´s man

3 kommentarer:

 1. Heisann hoppsan! Blir jommen sulten når man leser bloggen din!!

  Ville bare si at nå har jeg lagt ut link til et sted man kan få forklart hvordan du skal lage sånn kropps-klone. :D Hvis du søker på duck tape dress form på utube får du flere filmer der de hviser måter å gjøre det på. Jeg har laget min i papirtape og skal bruke decoupagelim på den for å få fin overflate og siden trekke den med stoff. Inni bruker jeg byggskum. Den blir faktisk veldig stiv. :)

  Her bl.annet:
  http://www.threadsmagazine.com/item/3659/clone-yourself-a-fitting-assistant

  SvarSlett
 2. Hei!
  Tror ikke jeg fikk lagt inn kommentar så jeg prøver igjen. :D

  Den kropps-klonen min lagde jeg etter instruksjoner jeg fant her:

  http://www.threadsmagazine.com/item/3659/clone-yourself-a-fitting-assistant

  :)

  SvarSlett
 3. Hei, Snøstorm :) Tusen takk for tipset! Det er utrolig genialt å lage en kloning av seg selv for å kunne sy klær som sitter perfekt. Jeg har hatt symaskin i 6 år. Kanskje det er på tide at jeg får ut fingeren og lærer meg å bruke den ;)

  SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin