Før jeg presenterer oppskriften tenkte jeg bare å skrive litt om det med smarte innkjøp! Det som gjør at jeg klarer å lage så god mat uten å gå helt konkurs, er at jeg alltid har en fryser full av kjøtt, fjærkre og fisk. Dette krever at man kjøper inn mye på en gang, legger maten i porsjonsposer og tiner når man trenger det. Jeg må innrømme at jeg drar til Sverige annenhver måned eller noe. Her kjøper jeg alltid kylling- eller kalkunfilet, svinefileter og karbonadedeig. Og i Norge sper jeg på med svinekjøttdeig, kyllingkjøttdeig, laksefileter og ytrefilet av storfe (når Kiwi har helgetilbud). Dette gjør at det eneste jeg må kjøpe for å lage gode middager er grønnsaker og annet tilbehør, for tørrvarer har jeg jo også alltid i hus! Men nå over til min gode middag:Til to personer trenger du:
- 2 store kyllingfileter
- 1 paprika
- 2-3 gulrøtter
- 1/2- 1 løk
- 1 chili
- et stort hvitløksfedd
- en liten boks kokosmelk (ca 165 ml)
- en pose Szechuan Tomat woksaus (f.eks. fra Blue Dragon)
- salt
- pepper
- ris
Du får en ekstra utfordring dersom du prøver deg på spisepinner. Jeg har funnet ut at fordelen med det er at du merker at du er mett i tide siden du bruker minst tre ganger så lang tid på hver porsjon! Jeg sier bare én ting jeg: namm!
Dette hørtes kjempegodt ut og skal definitivt teste denne oppskriften. Nam nam.
SvarSlett