Ingredienser til 4 porsjoner:
- 12 skiver bacon
- 1-2 purre skåret i tynne ringer
- 1 ss olje
- 140 g frosne grønne erter
- 400 g makaroni (eller annen pasta)
- 200 g kremost, for eksempel Philadelphia
- 85 g cheddar eller Jarlsberg, revet
- 1 ss dijonsennep
Slik gjør du:
- Bruk en stor gryte eller panne. Stek baconet og purren i olje i ca 10 minutter, til baconet er gyldent og purren er myk. Ha i ertene og blant godt. Kok pastaen etter anvisning på pakken og sett på grillen i stekeovnen.
- Ta vare på 1,5 dl av kokevannet før du lar pastaen renne av. Ha så i vannet, kremosten, halvparten av den revne osten og sennepen. Rør til osten smelter til en kremet saus. Ha så i pastaen, bland godt og hell alt over i en ildfast form. Gratiner under grillen i 2-3 minutter til osten smelter.
Denne middagen er fin å varme i mikroen som lunsj dagen etter!
Spennende oppskrift. Jeg liker bloggen deres:-)
SvarSlettFortsett slik.
Hilsen Heidi