tirsdag 11. august 2009

Billig og god Chili con Carne

Mye jobbing og overtidsmat har ført til at det har blitt svært lite blogging fra min side i sommer! Men nå er jeg tilbake og skal prøve å lage billig og god mat utover høsten. Først ut er hjemmelaget chili con carne. Det ser kanskje ikke så elegant ut, men jeg synes det smaker knallgodt. Vær forsiktig med chilien, da det fort kan bli litt sterkere enn først antatt. Og ja, jeg snakker av erfaring.
Til 2 personer eller middag to dager på rad trenger du:
  • 200-300 g kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 boks hakkede tomater naturell
  • 1 glass tomatpuré
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 boks kidneybønner
  • salt, pepper
  • chilipulver (?)
  • rømme
  • tortillachips er alltid en slager
Dette er en sånn rett som man mer eller mindre kaster alt opp i, smaker til med krydder, lar det koke til du er fornøyd med konsistens og smak og deretter serverer med rømme og chips.

Hvis du likevel er litt usikker på rekkefølgen forslår jeg dette:
  1. Stek kjøttdeig og løk i litt olje
  2. Tilsett paprika, chili i små biter og finhakket hvitløk
  3. Tilsett deretter hakkede tomater, tomatpuré og litt vann dersom det trengs
  4. La det koke litt før du smaker til med salt, pepper og eventuelt litt chilipulver. Noen liker også å tilsette litt koriander og spisskummen, men dette var dessverre ikke noe jeg hadde i hus
  5. Skyll kidneybønnene i et dørslag før du tilsetter dem mot slutten av koketiden
  6. Servér med rømme og tortillachips, og eventuelt ris hvis du foretrekker dette
Vinforslag: Rødvin er alltid en slager til sterk mat, men siden det var arbeidsdag dagen etter måtte jeg stå over. Siden jeg sverger til vinguiden på dn.no, fant jeg følgende:
Weighbridge Shiraz 2006 kr 100.00.

Her kan du finne vinguiden.

2 kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin