søndag 23. august 2009

Spaghetti med pepper og parmesan

Stort enklere enn dette kan det ikke bli!
Da jeg så denne oppskriften på Epicurious tenkte jeg: "Kan noe som er sååå enkelt være noe særlig godt?" Svaret er JA! En ting som gjør denne retten litt spesiell, er at vi steker pepperkornene før vi knuser dem. Det gir pepperen en nydelig, nesten litt nøtteaktig lukt og smak. Det er også viktig å bruke ost av god kvalitet. Kjøp et ostestykke (200 g) og riv den selv. Med gratinerte hvitløksbaguetter og en god røvin til er dette godt og mettende en lørdagskveld.

Til 2 personer trenger du:
 • 185 g spaghetti
 • 200 g parmesan, finrevet (holder til sausen, baguettene og servering)
 • 2 ts svarte pepperkorn
Gratinerte hvitløksbaguetter:
 • 1 baguett (ikke frossen)
 • 2 hvitløksfedd, knust
 • 50 g smør, romtemperert
 • 50 g av den revne parmesanen
 • Et par klyper persille, frisk og finhakket.
Slik gjør du det:
 1. Sett stekeovnen på 220 grader. Riv parmesanen på den fineste siden av rivjernet. (Det er dette som er det mest tidkrevende med denne retten!)
 2. Bland sammen smør, hvitløk, parmesan og finhakket persille. Del baguetten i to på langs, og smør raust på. Stek på 220 grader i 8-10 minutter.
 3. Kok spaghettien al dente.
 4. Rist pepperkornene i en tørr stekepanne på medium varme. Skak på pannen hele tiden. Pepperkornene er ferdige etter 2-3 når de begynner å "sprette" i pannen og du kjenner en deilig duft. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle og knus dem med bunnen på en gryte eller et kjevle, eller bruk en morter hvis du har.
 5. Fyll en bolle med varmt vann. Når bollen har blitt varm heller du ut igjen vannet, men ikke ta deg bryet med å tørke bollen. La så spaghettien renne av, men ta vare på litt av kokevannet. Hell spaghettien over i den varme bollen sammen med mesteparten av parmesanen og pepperet pluss litt vann (begynn med 2-3 ss og bruk mer hvis du føler at du trenger det) og bland godt. Legg opp på tallerkener og dryss litt revet parmesan og pepper oppå. Prego!


Vinforslag: Brunelli Rosso Di Montalcino 2007 fra Italia (Toscana). Den er laget på Sangiovese-druen og koster 164,90. Informasjon fra Vinmonopolet: "Dyp rød. Ung fruktighet preget av nype, kirsebær og lakris, hint av fiol og solbærbusk."

Musikkforslag: Bongmaster Inc. - Brothers & Sisters

3 kommentarer:

 1. Oj, det virker som en enkel, men veldig god rett!! Takk for tipset! :-)

  SvarSlett
 2. Bør det ikke være hvitløk i hvitløksbaguetter da? ;-)

  SvarSlett
 3. Åh, takk, Anonym!!! Det gikk visst litt fort i svingene da jeg skreiv innlegget... Retter på det nå ;)

  SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin