tirsdag 1. september 2009

Nachos på en lørdagskveld

Det var en gang en mann ved navn señor Pablo. Lørdag kveld kom han på besøk hos señorita Katarina. Begge var slitne etter en fredagskveld på byen og syntes at de trengte ordentlig god mat for å ordne opp i dette. Over noen cervezas fant de ut at nachos med hjemmelaget guacamole var en herlig idé. Basert på litt fantasi og kreativitet kom de frem til herlige oppskriften:

Til en stor ildfast form eller tre mette mager trenger man:
  • 1 pose nachochips
  • 300-400 g karbonadedeig
  • 1 paprika
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks mais
  • 1 liten purre
  • 1/2-1 boks kidneybønner
  • tacosaus - medium
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 boks lettrømme
  • 1 avokado
  • salt
  • pepper
  • sitronsaft
  • hvitost
Guacamole: Mos avokadoen, og bland deretter inn ett finhakket hvitløksfedd og tre spiseskjeer med rømme. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper

Kjøttfyll: Stek karbonadedeig, ett finhakket hvitløksfedd, én finhakket chili og én paprika. Tilsett deretter én pose med tacokrydder og litt vann, og vent til det meste av væsken er kokt vekk.

Nachos: Legg et dekkende lag med nachochips nederst i den ildfaste formen. Fordél deretter kjøttfyllet utover. Legg deretter nachochips rundt hele kanten som du ser på bildet. Hell så litt tacosaus utover kjøttet. Fyll på med mais, kidneybønner, purre og revet hvitost etter ønske. Formen settes deretter i ovnen på 200-225 grader i 5-10 minutter til osten er smeltet og gylden. Serveres så med tacosaus, rømme, guacamole og resterende nachochips.

Ølforslag: Corona, Sol eller annen meksikansk øl :)

1 kommentar:

  1. Høres supergodt ut, men jeg ville lagd en annen guacamole, for meg må en guacamole inneholde avocado, lime, hvitløk, salt (og koriander), men ikke rømme eller andre melkeprodukter.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin