Til en stor ildfast form eller tre mette mager trenger man:
- 1 pose nachochips
- 300-400 g karbonadedeig
- 1 paprika
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks mais
- 1 liten purre
- 1/2-1 boks kidneybønner
- tacosaus - medium
- 1 pose tacokrydder
- 1 boks lettrømme
- 1 avokado
- salt
- pepper
- sitronsaft
- hvitost
Kjøttfyll: Stek karbonadedeig, ett finhakket hvitløksfedd, én finhakket chili og én paprika. Tilsett deretter én pose med tacokrydder og litt vann, og vent til det meste av væsken er kokt vekk.
Nachos: Legg et dekkende lag med nachochips nederst i den ildfaste formen. Fordél deretter kjøttfyllet utover. Legg deretter nachochips rundt hele kanten som du ser på bildet. Hell så litt tacosaus utover kjøttet. Fyll på med mais, kidneybønner, purre og revet hvitost etter ønske. Formen settes deretter i ovnen på 200-225 grader i 5-10 minutter til osten er smeltet og gylden. Serveres så med tacosaus, rømme, guacamole og resterende nachochips.
Ølforslag: Corona, Sol eller annen meksikansk øl :)
Høres supergodt ut, men jeg ville lagd en annen guacamole, for meg må en guacamole inneholde avocado, lime, hvitløk, salt (og koriander), men ikke rømme eller andre melkeprodukter.
SvarSlett