mandag 17. august 2009

Kremet makaroni med bacon og erter

Dette er en lettvint og velsmakende hverdagsmiddag.



Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 12 skiver bacon
  • 1-2 purre skåret i tynne ringer
  • 1 ss olje
  • 140 g frosne grønne erter
  • 400 g makaroni (eller annen pasta)
  • 200 g kremost, for eksempel Philadelphia
  • 85 g cheddar eller Jarlsberg, revet
  • 1 ss dijonsennep
Slik gjør du:
  1. Bruk en stor gryte eller panne. Stek baconet og purren i olje i ca 10 minutter, til baconet er gyldent og purren er myk. Ha i ertene og blant godt. Kok pastaen etter anvisning på pakken og sett på grillen i stekeovnen.
  2. Ta vare på 1,5 dl av kokevannet før du lar pastaen renne av. Ha så i vannet, kremosten, halvparten av den revne osten og sennepen. Rør til osten smelter til en kremet saus. Ha så i pastaen, bland godt og hell alt over i en ildfast form. Gratiner under grillen i 2-3 minutter til osten smelter.
Denne middagen er fin å varme i mikroen som lunsj dagen etter!

1 kommentar:

  1. Spennende oppskrift. Jeg liker bloggen deres:-)
    Fortsett slik.

    Hilsen Heidi

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin