
- 12,5 g hele nelliker
- 12,5 g kardemomme, malt
- 1 kanelstang
- 1/2 tsk muskatnøtt, malt
- Skall fra 1/2 appelsin
- Saft fra 1 1/2 appelsin
- Skall og saft fra 1/2 sitron
- 25 g revet fersk ingefær
- 250 g sukker, helst rørsukker
- 25 g hakkede rosiner
- 15 g apsikat - syltet appelsin-/pomeransskall (fås kjøpt i butikken)
- 2 stk laurbærblad
- 7,5 g hel sort pepper
- 5 g hel allehånde
- 2 flasker rødvin (kraftig)
- 2,5 dl portvin
- 1,5 dl mørk rom
- 1,5 dl akvavitt (vodka kan eventuelt også brukes)
- Rosiner og hakkede mandler etter ønske
Før servering, varm gløggen opp til 60-70 grader og tilsett akvavitt. Serveres tradisjonelt med rosiner og hakkede mandler. Du kan eventuelt la rosinene trekke i litt akvavitt i 1 time før servering. For en litt søtere gløgg, kan du tilsette litt mer sukker.
Musikkforslag: Otto Brandenburg med Søren Banjomus. Her snakker vi julestemning fra Danmark! Spesielt etter et glass eller to med denne såkalte rødvinsgløggen, eller spritgløggen om du vil!
I don’t know how can I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.
SvarSlettI like your approach on the topic. Your article is as interesting as your previous writings. Keep up the good work, thanks a lot.
SvarSlettI am extremely impressed along with your writing abilities and also with the format in your blog. Stay up to the excellent high quality writing, it's rare to find a nice weblog like this one these days.
SvarSlett