tirsdag 28. september 2010

Pizza med chèvre, parmaskinke og fiken

Min huskamerat, Melissa, påstår at hun ikke kan lage mat. I dag motbeviste hun seg selv da hun lagde denne fantastiske pizzaen til meg. Pizzaen ligner litt på en pizza Maria har laget tidligere, men følte likevel at jeg måtte dele denne fantastiske oppskriften med dere. Jeg er fortsatt i himmelen, selv om det er et par timer siden den ble konsumert.Siden vi her i USA kan kjøpe alt - deriblant også ferdig pizzadeig - foreslår jeg at dere lager pizzadeigen som i denne oppskriften Maria har blogget om tidligere. Til fyll trenger du følgende:
 • 8 fiken - modne
 • Chèvre
 • Parmaskinke / prosciutto
 • Balsamico
 • Honning
 • Litt reven hvitost - helst mozzarella
 • Søtt syltetøy - f.eks. pære, fiken eller aprikos
 • Olivenolje
Sett stekeovnen på 175 grader. Skjær fiken i små biter og legg dem på en aluminiumbekledd ildfast form. Hell rikelig med balsamico og honning over, og bak i ovnen i ca 10 minutter eller inntil de er bløte.

Kjevl deretter ut deigen slik at det blir en rund, tynn pizza med en diameter på ca 40 cm. Smør deigen med en god olivenolje før du sprer de bakte fikenene utover. Hell restene av "fikensausen" over, og supplér med litt syltetøy hvis det behøver. Fordel deretter en håndfull revet ost utover pizzaen. Deretter legger du på parmaskinke og chèvre i passe biter. Stek pizzaen på 220 grader i 12-15 minutter.

Gled dere til den fantastiske kombinasjonen av søte fiken, den salte paramskinken og den bløte geitosten. Servér gjerne med en salat bestående av grønn salat, plommetomater og granateple toppet med hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper.

Musikkforslag: Susanne Sundfør er og forblir min favoritt

3 kommentarer:

 1. Himmel og hav! Denne ser fantastisk ut! :)

  SvarSlett
 2. Så fin blogg! litt skuff at jeg ikke har oppdaget dere før, altså! Fin design, fine bilder, fine oppskrifter, fine musikktips... og takk for at dere har med restemat.no i blogrollen deres :-)

  SvarSlett
 3. Brukte du ferske fiken med skallet på?

  SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin