søndag 3. oktober 2010

Kyllingbryst med parmesan og proscuitto



Nå som jeg er gravid skal jeg dessverre være forsiktig med rått kjøtt og spekemat fordi det kan inneholde toxoplasmose- og listeriabakterier. Spekemat som er varmebehandlet skal derimot være trygt, så jeg prøver for tiden å finne oppskrifter med spekeskinke som skal stekes :)

Denne godbiten fant jeg på www.jamieoliver.com.

Til to personer trenger du:
  • 30 g nyrevet parmesan
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 kyllingfileter
  • nykvernet svart pepper
  • 1 sitron
  • 6 skiver proscuitto eller annen god spekeskinke
  • olivenolje
Tilbehør:
  • Blandet salat eller potet- og rotfruktstappe.
Slik gjør du:
  1. Riv parmesanen og plukk timianblader av stilkene.
  2. Finn frem en skarp kniv og snitt kyllingfiletene forsiktig på kryss og tvers på undersiden.
  3. Krydre med svart pepper og mesteparten av timianbladene, riv over litt sitronskall og strø over parmesan.
  4. Legg 3 skiver spekeskinke over hvert kyllingbryst slik at de så vidt overlapper hverandre.
  5. Ha over litt god olivenolje og strø over resten av timianbladene.
  6. Pakk hvert kyllingbryst inn i plastfolie, og bank dem med bunnen av en gryte eller et kjevle til de er ca 1 cm tykke.
  7. Fjern plastfolien forsiktig og legg kyllingbrystene med skinkesiden ned i en middels varm stekepanne og hell over litt olivenolje.
  8. Stek i ca 3 minutter på hver side, men gi skinkesiden 30 sekunder ekstra til slutt for å gjøre den deilig og sprø.
  9. Nå som høsten har satt inn synes jeg det passer godt å servere med en deilig potet-gulrot-kålrotstappe, men lag gjerne en salat istedet hvis du heller foretrekker det.
Drikkeforslag: En saftig, italiensk rødvin eller en god eplemost.

Musikkforslag: Koop - Glömd






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin