Denne godbiten fant jeg på www.jamieoliver.com.
Til to personer trenger du:
- 30 g nyrevet parmesan
- 2 stilker frisk timian
- 2 kyllingfileter
- nykvernet svart pepper
- 1 sitron
- 6 skiver proscuitto eller annen god spekeskinke
- olivenolje
Tilbehør:
- Blandet salat eller potet- og rotfruktstappe.
Slik gjør du:
- Riv parmesanen og plukk timianblader av stilkene.
- Finn frem en skarp kniv og snitt kyllingfiletene forsiktig på kryss og tvers på undersiden.
- Krydre med svart pepper og mesteparten av timianbladene, riv over litt sitronskall og strø over parmesan.
- Legg 3 skiver spekeskinke over hvert kyllingbryst slik at de så vidt overlapper hverandre.
- Ha over litt god olivenolje og strø over resten av timianbladene.
- Pakk hvert kyllingbryst inn i plastfolie, og bank dem med bunnen av en gryte eller et kjevle til de er ca 1 cm tykke.
- Fjern plastfolien forsiktig og legg kyllingbrystene med skinkesiden ned i en middels varm stekepanne og hell over litt olivenolje.
- Stek i ca 3 minutter på hver side, men gi skinkesiden 30 sekunder ekstra til slutt for å gjøre den deilig og sprø.
- Nå som høsten har satt inn synes jeg det passer godt å servere med en deilig potet-gulrot-kålrotstappe, men lag gjerne en salat istedet hvis du heller foretrekker det.
Drikkeforslag: En saftig, italiensk rødvin eller en god eplemost.
Musikkforslag: Koop - Glömd
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar