tirsdag 21. september 2010

"The best carrot cake ever"

Min roomie og jeg var på jakt etter en nøtteløs gulrotkake, da jeg snublet over en oppskrift på en amerikansk side som hadde fått mange gode reviews. Ikke visste vi at dette skulle vise seg å bli den beste gulrotkaken vi noensinne har laget...kanskje også den første gulrotkaken Melissa har laget, men det er jo bare en "minor detail".

Til en ca 23X30 cm langpanne trenger du (du kan selvfølgelig også bruke en springform):
  • 4 egg
  • 3 dl nøytral olje (matolje, solsikkeolje, vegetabilsk olje etc)
  • 4,75 dl sukker
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 4,75 dl hvetemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bakepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 7 dl revet gulrot
  • Evt 2,25 dl hakkede pekannøtter
Til glasur, eller frosting som vi kaller det "over there" trenger du:
  • 1,25 dl mykt smør
  • 225 g Philadelphia-ost (ikke lettvariant)
  • 9,5 dl melis
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • Saften av en halv sitron
  • Evt 2,25 dl hakkede pekannøtter
Forvarm ovnen til 175 grader og smør langpannen/springformen.

I en stor bolle, bland sammen egg, olje, sukker og vaniljeekstrakt. Tilsett deretter mel, natron, bakepulver, salt og kanel. Det kan lønne seg å bruke en miksmaster da dette bør røres sammen lenge, for at spesielt natronen skal blandes ut i resten av røren. Hvis du ikke bruker lang tid på denne delen, kan kaken din fort få en ettersmak av natron, hvilket i hvert fall jeg ikke liker. Deretter tilsetter du gulrøttene og eventuelt pekannøtter. Nok engang er det viktig at du mikser røren lenge. Dette gjør at saften fra gulrøttene blir blandet inn, og du får en mye saftigere og luftigere kake!

Bak kaken i 40-50 minutter i midten av ovnen, eller inntil du kan stikke en tannpirker i kaken uten at du får røre på den!

For å lage glasuren blander du smør, ost, melis, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Her er det også lurt at du bruker en miksmaster slik at du ikke pådrar deg en senebetennelse. Gjerne rør dette sammen lenge for å få en luftigere glasur.

Når kaken har kjølt seg ned i 20-40 minutter kan du smøre et tykt lag glasur over kaken. Sannsynligvis har du for mye glasur hvis du ikke har glasur på kantene av kaken også, men dette utgjør jo en god "pre-snack" mens du venter på at kaken blir spiseklar. Dryss over med pekannøtter eller annen strø før servering.

Musikkforslag: Da jeg skal på Muse-konsert her i San Diego på onsdag anbefaler jeg dere å sette på litt Muse!

2 kommentarer:

  1. Åhh denne gulrotkaka skal jeg absolutt prøve ut:) Har bursdag i starten av oktober, så da blir det denne gulrotkaka til min bursdag:)

    Ha en flott dag:)
    mvh siv anita

    SvarSlett
  2. Det var veldig hyggelig å høre! Jeg ble i hvert fall veldig overrasket over hvor luftig den er! Og dagen derpå smakte den faktisk like godt!

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin