mandag 2. januar 2012

Balsamicomarinert laks med lime og koriander

Denne enkle, spennende og velsmakende retten ble servert her hjemme på selveste nyttårsaften. Vi var bare to til bords, men den er helt super å servere til mange.


Til fire personer trenger du:
  • 4-6 laksefileter uten skinn
  • 2 ss soyasaus
  • 6 ss sukker
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 lime (både skallet og saften)
  • 4 sjalottløk

Slik gjør du:
Bland sammen soyasaus, sukker, balsamicoeddik, korianderfrø og revet limeskall, og rør til sukkeret er oppløst. Mariner fisken i minst 30 minutter.

Skjær sjalottløken i tynne ringer og la dem trekke i limejuice en halvtimes tid.

Stek eller grill laksen i 8-10 minutter. Server med potetstappe, løkringer og resten av marinaden. Jeg pleier å ha all marinaden i ovnen sammen med fisken slik at den blir som en varm saus.

Drikkeforslag:
En hvitvin som tåler litt motstand fra maten, for eksempel Monacesca Verdicchio di Matelico

Musikkforslag: 
Kate Bush - Deeper Understanding

Oppskriften kommer opprinnelig fra dinmat.no

6 kommentarer:

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    SvarSlett
  2. Thank you, your experience is quite encouraging to me. I think this is the best option for me at the moment.

    SvarSlett
  3. Nice Post. All readers will definitely like this post. Looking forward

    SvarSlett
  4. I like your approach on the topic. Your article is as interesting as your previous writings. Keep up the good work, thanks a lot.

    SvarSlett
  5. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing such informative post.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin