mandag 5. april 2010

Kyllingburger med rösti

Ja, nå er påsken over og det er på tide å spise sunt igjen. Da kan jeg anbefale dere denne oppskriften. Første gang jeg så oppskriften var på VGnett. Siden har jeg laget dette regelmessing og også videreutviklet oppskriften litt. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned burgerne. Det beste er hvor enkelt det er! Og ikke minst billig!
Til 4-6 små kyllingburgere trenger du:
  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 500 gram potet
  • 1 løk
  • Tomat
  • Spinat
  • Agurk
  • Ost
  • Timian
  • Salt og pepper
Bland kyllingkjøttdeig med salt, pepper og godt med tørket timian. Disse skal stekes på mellomsterk varme inntil de er gyldne og gjennomstekte.

Riv potetene og løken. Tilsett litt salt, pepper og eventuelt litt grillkrydder hvis du ønsker. Stek disse på mellomsterk varme i litt olje til de er gyldne og poteten er myk.

Legg röstien nederst på en tallerken slik du ville gjort med et hamburgerbrød. Legg på spinat, tomat og agurk. Avslutt deretter med kyllingburgeren og litt ost på toppen. Fantastisk godt!

Drikkeforslag: Siden det snart er bikinitid, får jeg vel si iskald bris med isbiter!

2 kommentarer:

  1. Åhh, dette høres virkelig godt ut, det skal absolutt prøves ut:)

    SvarSlett
  2. Det er veldig godt! Og enkelt! Hvis man lager ekstra burgere er det jo bare å fryse dem ned!

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin