Til 8 store friander trenger du:
- 8 store muffinsformer (Ideelt sett skal formene være ovale, men runde funker helt fint!)
- 200 g hele hasselnøtter
- 185 g smør
- 6 eggehviter
- 150 g hvetemel
- 30 g kakaopulver
- 250 g melis
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Fordel hasselnøttene utover en stekeplate og rist dem i ovnen i 8-10 minutter, eller til de begynner å dufte. Pass godt på så de ikke blir svidd. Pakk nøttene i et rent kjøkkenhåndkle, og gni dem hardt til skallet løsner. Kast skallene. Avkjøl nøttene og finmal dem.
- Smelt smøret og la det koke på svak varme i 3-4 minutter. Ta gryten av varmen og avkjøl smøret til det blir lunkent.
- Ha eggehvitene i en ren og tørr bolle. (TIPS: Eggeplommene kan fryses og brukes ved en senere anledning. Da er det lurt å vispe dem lett sammen først.) Pisk eggehvitene til de skummer men ikke er helt stive.
- Sikt mel, kakaopulver og melis i en stor bolle. Rør inn de malte hasselnøttene. Lag en grop i midten, tilsett eggehviter og smør og bland det godt sammen.
- Fordel røren i formene til den står 3/4 opp i hver form. Sett formene på en stekeplate, og stek dem midt i ovnen i 20-25 minutter eller til det ikke fester seg deig på en bakepinne når den stikkes i midten av kakene. Ta kakene ut, og avkjøl i formen i fem minutter. Vend dem deretter ut på en rist, og avkjøl helt. Dryss eventuelt med melis før servering.
Drikkeforslag: Nybrygget kaffe eller iskald melk.
er det en deilig aprilspøk eller??? Hehe....TAkk for sist, det var veldig koselig =) klem Anki
SvarSlettDetta såg ju bara sååå gott ut :-)
SvarSlett