mandag 19. april 2010

Biff med løk og rødvinssmør

Etter to helger med besøk og "seifing" på middagsfronten klødde jeg i fingrene etter å teste en ny oppskrift til lørdagskvelden. Planen var at jeg skulle finne frem 3-4 forslag til oppskrifter som jeg hadde lyst til å prøve, og så kunne min kjære få være med å bestemme. Jeg fant 5 spennende retter med fisk, og én med kjøtt. Dere klarer sikkert å gjette hvilken oppskrift han valgte? Nettopp. Den med kjøtt.

Her ser dere resultatet:



Til 2 personer trenger du:
  • 2 biffer á ca 200 g hver
  • 10-12 banansjalottløker eller store sjalottløker
  • 6-8 mandelpoteter
  • olje
  • salt
Rødvinssmør:
  • 100 g romtemperert smør
  • 1,5 dl rødvin
  • 1 stor sjalottløk
  • en liten neve frisk timian, grovhakket
  • salt og pepper
Slik gjør du det:
  1. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha løken og potetene i en ildfast form. Hell over litt olje og nykvernet havsalt. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca en time, til løken er myk og potetene møre.
  2. Kok rødvin og finhakket sjalottløk i en kasserolle til nesten all væsken er fordampet. La rødvinsløken avkjøles litt før du kjører den sammen med det tempererte smøret i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Bland inn timian og smak til med salt og pepper. Rull smøret til en tykk pølse i plastfolie og sett kaldt (gjerne i fryseren!).
  3. Gni biffene inn med olivenolje, krydre godt med salt og pepper og stek dem etter ønske ("Rå": 1-2 minutter på hver side, "Medium": 3 minutter på hver side, "Godt stekt": 1 minutt på hver side ved sterk varme først, så 4 minutter på hver side ved svakere varme - snu biffen ofte)
  4. Skjær smøret i tykke skiver og anrett på de varme biffene sammen med litt frisk timian.

Vinforslag: Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2006.

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin