Etter to helger med besøk og "seifing" på middagsfronten klødde jeg i fingrene etter å teste en ny oppskrift til lørdagskvelden. Planen var at jeg skulle finne frem 3-4 forslag til oppskrifter som jeg hadde lyst til å prøve, og så kunne min kjære få være med å bestemme. Jeg fant 5 spennende retter med fisk, og én med kjøtt. Dere klarer sikkert å gjette hvilken oppskrift han valgte? Nettopp. Den med kjøtt.
Her ser dere resultatet:
Til 2 personer trenger du:
- 2 biffer á ca 200 g hver
- 10-12 banansjalottløker eller store sjalottløker
- 6-8 mandelpoteter
- olje
- salt
Rødvinssmør:
- 100 g romtemperert smør
- 1,5 dl rødvin
- 1 stor sjalottløk
- en liten neve frisk timian, grovhakket
- salt og pepper
Slik gjør du det:
- Forvarm stekeovnen til 170 grader. Ha løken og potetene i en ildfast form. Hell over litt olje og nykvernet havsalt. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca en time, til løken er myk og potetene møre.
- Kok rødvin og finhakket sjalottløk i en kasserolle til nesten all væsken er fordampet. La rødvinsløken avkjøles litt før du kjører den sammen med det tempererte smøret i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Bland inn timian og smak til med salt og pepper. Rull smøret til en tykk pølse i plastfolie og sett kaldt (gjerne i fryseren!).
- Gni biffene inn med olivenolje, krydre godt med salt og pepper og stek dem etter ønske ("Rå": 1-2 minutter på hver side, "Medium": 3 minutter på hver side, "Godt stekt": 1 minutt på hver side ved sterk varme først, så 4 minutter på hver side ved svakere varme - snu biffen ofte)
- Skjær smøret i tykke skiver og anrett på de varme biffene sammen med litt frisk timian.
Vinforslag: Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2006.
Åhh, dette ser nydelig ut:)
SvarSlett