Har du lyst på kylling til helgen? Da anbefaler jeg på det varmeste denne fantastiske oppskriften fra Toralf Bølgen & Trond Mois bok "Mat & Vin".
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 kyllingbryst
- 100 g italiensk salamipølse
- 1 løk
- 100 g mozzarella
- 2 ss hakket basilikum
- olivenolje
- salt og pepper
Balsamicosaus:
- 1 dl sukker
- 2 dl balsamicoeddik
- 1 ss smør
Dette gjør du:
- Start med sausen. Smelt sukkeret til karamell og hell på balsamicoeddiken. Vær forberedt på at det freser. Kok sausen inn til den tykner. Avkjøl sausen litt og rør inn smøret.
- Bruk en skarp kniv og skjær forsiktig en lomme i hvert av kyllingbrystene. Brett dem opp og fyll med grovhaket salami, mozarella, basilikum og løk. Pakk godt sammen. Jeg brukte cocktailpinner for å holde kjøttet på plass.
- Legg kyllingbrystene i en langpanne. Pensle med olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter. Bølgen og Moi mener at kjøttet skal være "rosa og saftig" når det serveres. Jeg er litt skeptisk til rosa kyllingkjøtt og prøvde derfor å steke kjøttet litt lenger (8-9 minutter), men synes fortsatt at det var for rosa.. Her må du nesten bare prøve deg litt frem i forhold til hva du selv liker.
- Tegn noen sirkler med balsamicosaus på hver tallerken. Skjær kyllingbrystene i to før du legger dem på.
- Bølgen & Moi foreslår å servere med litt risotto, en salat eller noen smørstekte grønnsaker. Jeg laget et enkelt tilbehør som jeg synes passet veldig godt, og som fremhevet de italienske smakene i denne retten. Jeg fikk nemlig ikke brukt opp alt fyllet til kyllingen, så jeg fant 4 tomater, delte dem i to, la litt fyll på hver og stekte dem i ovnen sammen med kyllingen.
Vinforslag: En god Valpolicella med mye smak og god saftighet, for eksempel Musella Valpolicella Superiore Ripasso 2004 (pris 179,-)
Musikkforslag: London Elektricity - Just one second
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar