
Ja, jeg vet det...jeg har vært altfor dårlig til å blogge. Sånt skjer når man blir seriøs student. I helga fikk jeg så lyst på pizza etter å ha sett en fantastisk oppskrift på Dinmat. Bildet er tatt derfra, siden jeg kun hadde stearinlys tent. Sucker for romance - I know! Jeg forandret den litt etter hva jeg hadde i skapet, siden jeg som student ikke orker altfor mange ingredienser. Til en langpannepizza trenger du:
Pizzadeig
- Ca 500 g hvetemel (evt bytt ut med litt sammalt hvete)
- 3dl lunkent vann
- 1 pk fersk gjær
- en klype salt
- en ss tørket oregano
- 2 ss olje
- ca 400 karbonadedeig (annen kjøttdeig kan også brukes)
- 4 hvitløksfedd
- Timian, oregano, basilikum, salt og pepper etter ønske
- 1 egg
- 1-2 ss potetmel
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss sitronsaft
- salt, pepper
- fersk basilikum
- oregano
- 2 stk fersk mozzarella
- fersk basilikum
- cherrytomater og pinjekjerner kan også brukes hvis du vil!
Så bør du lage kjøttbollene. Bland alle ingrediensene. Pass på at ikke potetmelet klumper seg da dette er svært ubehagelig å spise. Form små kjøttboller og stek dem i en panne på middels sterk varme. De behøver ikke være gjennomstekte, men bør bli gyldne.
Deretter er det klart for tomatsausen. Bland alle ingrediensene og smak til med krydder. I utgangspunktet skal sausen på bunnen etter du har kjevlet ut deigen i en langpanne. Likevel kan det være godt å vende kjøttbollene i litt av sausen - men da er det mulig du bør lage litt ekstra saus.
Fordel saus, kjøttboller, mozzarella og masse basilikum på deigen. Stekes på 225 grader i 15-20 minutter. Pass på at ikke osten blir brent!
Ølforslag: Under matlagingen koste vi oss med en Jule Avec som hadde overlevd julen. Med andre ord tok vi desserten før middagen, for denne ølen er helt fantastisk!
Musikkforslag: Pony the Pirate - This is our psychopedia! Fantastisk debutplate!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar