Jeg klarer faktisk ikke å bestemme meg for hvilke superlativer jeg skal bruke for å beskrive dette vidunderet av en kake (som min kjære mann har bakt!) Men jeg tror det er den beste sjokoladekaken jeg har smakt noensinne.
Til en kakeform på ca 24 cm trenger du:
- 500 g ricotta
- 4 egg, skilt
- revet skall av to sitroner
- 250 g mørk kokesjokolade
- 300 g sukker
- 250 g mandler, malt
- frø av en vaniljestang
- 1/2 ts kanel
- litt smør og litt mel til å strø formen med
- melisdryss og hakkede pistasjenøtter til pynt
Og slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad.
- Passér ricottaen gjennom en sikt. Ha i malte mandler, revet sitronskall, vaniljefrø, kanel, sukker, eggeplommer og smeltet sjokolade og bland godt.
- Pisk eggehvitene så stive at det danner seg hvite topper. Bland så eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Prøv å ikke "miste luften".
- Smør formen lett med litt smør/margarin, og strø med litt hvetemel. Ha i røren og stek kaken i ca 40-50 minutter på 180 grader. Steketiden vil kunne variere fra ovn til ovn.
- La kaken avkjøles i formen og ta den forsiktig ut. La den stå et par timer før servering. Vær forberedt på at kaken har litt "fuktig" konsistens.
- Dryss melis over til pynt, og topp med hakkede pistasjenøtter.
Tips: Du velger selv hvordan du vil oppbevare kaken. I romtemperatur beholder kaken den myke konsistensen, i kjøleskap blir den stivere og mer "konfekt-aktig". Personlig liker jeg best å oppbevare den i romtemperatur.
Musikkforslag: Air - You make it easy
Ser herlig ut! Den må prøves!! Tusen takk for oppskrift. God tirsdag. :-)
SvarSlettHer inne var det så mye godt at jeg ikke kan la være å legge deg til på min bloggliste.
SvarSlettSjokoladekaken så himmelsk ut!!
Hilsen Marte
Den så farlig god ut!
SvarSlettJa...vanskelig å leve opp til disse oppskriftene, Maria;)
SvarSlettDette hørtes pent ut! Jeg leste nettopp hvordan man lager ricotta selv - det så ikke så vanskelig ut. Tar din mann utfordringen og lager take two med egenprodusert ricotta?
SvarSlettTherese: Ikke sant? Ønsker deg også en fin tirsdag (i morgen, én uke etter, hehe)
SvarSlettMarthe: Tusen takk for at du legger oss til på blogglisten din :)
Lemonia: Mhm! Den ER farlig god. Jeg laget den til mine foreldre i forrige uke, og pappa som er en anerkjent kakemons sa at det muligens var den beste kaken han noen gang hadde smakt.
Kathrine: Nå har jeg også prøvd å lage den, og det er ikke så vanskelig! Tar bare litt tid.. Men tror det er vanskelig å mislykkes :)
Janne: Jeg skal høre med han :) Post gjerne linken til hjemmelaget ricotta her. Jeg skylder dere forresten fremdeles hjemmelaget gnocchi... :p
Jeg laget den jeg... God på smak, men var helt flytende inni??
SvarSlettTror jeg ville ha brukt en større form?
Men mulig jeg har gjort noe riv ruskende galt??
Æsj, det var jo kjipt! Det kan hende du skulle stekt den en stund til, steketiden vil jo variere alt ettersom hvilken ovn en har.. Dessuten er det viktig å la kaken kjøle seg ordentlig ned, gjerne i et par timer, før den serveres. Det presiserte jeg kanskje ikke godt nok i oppskriften. Jeg føyer det til nå.
SvarSlettTakk for tilbakemeldingen! :)
Åååh nammenam! kan jeg få litt? ;)
SvarSlettLiker bloggen deres! Student og gourmet! :) Legger dere til i blogg rollen min jeg!
Klem fra siri malene og salatbolla
oooo, pistasj og sjokolade på en gang! Mmmmmmm
SvarSlett