mandag 5. oktober 2009

Spagetti med godt krydrede kjøttboller og tøff tomatsaus

Denne velsmakende middagen varmer godt på en kjølig høstkveld!



Ingredienser til 2-3 personer:

300 g spagetti

Kjøttboller
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 toppet ss tørket oregano,
  • en neve frisk rosmarin, hakket
  • litt mindre enn 1/2 pakke Kapteinkjeks, knust. Eller andre passende smuler du måtte ha for hånden.
  • litt salt og nykvernet pepper
Tomatsaus
  • 3 hvitløksfedd
  • nesten en hel rød chili
  • en raus neve frisk basilikum, hakket
  • 2 bokser hakket tomat
  • litt salt og nykvernet pepper
Til servering
  • nyrevet parmesan
  • litt frisk basilikum

Slik gjør du:
  1. Finn frem en stor bolle. Ha i kjøttdeig, et egg, oregano og rosmarin. Legg kjeksene i et kjøkkenhåndkle og knus dem med nevene eller et kjevle. Ha smulene oppi bollen, krydre med litt salt og pepper og kna alt godt sammen til en jevn deig. Form kjøttboller med hendene, akkurat så store som du liker dem. Stek dem jevnt gyldenbrune i en middels varm stekepanne. Steketiden avhenger selvfølgelig av størrelsen på kjøttbollene :)
  2. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
  3. Lag sausen. Det går fort! Skjær chili og hvitløk i tynne skiver og ha dem i en middels varm stekepanne med litt olovenolje. Så fort hvitløken har fått litt farge har du i hakket basilikum og hakkede tomater. Krydre med salt og pepper. La sausen koke opp. Ha så i kjøttbollene og spagettien og bland godt.
  4. Legg opp på tallerkener og server med nyrevet parmesan og basilikumblader til pynt.

Vinforslag kommer jeg tilbake til siden den vi hadde i skapet ikke passet så godt til akkurat denne maten...

Musikkforslag: Polar, Loane - Some velvet morning

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin