Til 4 personer trenger du:
- havsalt og nykvernet svart pepper
- 1 kg poteter, skrelt og kuttet i terninger
- 1 gulrot
- 3 selleristenger
- 150 g jarlsbergost, revet
- 1 sitron
- 1/2 fersk rød chili
- en god neve fersk dill, finhakket
- 300 g laksefilet
- 300 g filet av hvit fisk, for eksempel torsk
- 125 g kongereker, renset. Originaloppskriften anbefaler å bruke rå reker, men jeg synes det fungerte fint med forhåndskokte.
- olivenolje
- valgfri salat til servering
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skrell potetene og kutt dem i mindre biter. Ha dem i kokende vann og kok i 12-15 minutter, til de er myke
- Finn frem rivjernet og riv gulroten, selleristengene og osten grovt. Riv sitronskallet og chilien på den fine siden. Finhakk dillen.
- Skjær fisken i "overkommelige" biter, og ha dem i en bolle sammen med rekene. Skvis sitronen, krydre godt med salt og pepper og hell litt olivenolje over. Ha i de raspede grønnsakene, dillen og osten og bland godt. Ha alt over i en ildfast form
- Når potetene er ferdige heller du av vannet i et dørslag og har potetene tilbake i gryten. Hell over godt med olivenolje, krydre med salt og pepper og mos potetene godt. Fordel mosen jevnt på toppen av fiskegratengen og stek i ovnen i ca 40 minutter.
- Server gjerne en grønn salat til.
Veldig enkelt og veldig godt!
Fantastisk! Gleder meg til å prøve denne!
SvarSlett