onsdag 30. juni 2010

Maiskaker med bacon og avokado


Her er den første oppskriften jeg prøvde fra boka "Breakfast & Brunch" som jeg nevnte i dette innlegget. Det ble en god og mektig søndagsfrokost, det kan jeg love dere!

Til 4 personer trenger du:
  • 75 g "self raising flour" *
  • 30 g maismel eller polenta
  • 1/2 ts natron
  • en klype kajennepepper
  • 2 store egg
  • 150 ml lettrømme
  • 400 g hermetisk mais (vekt etter avsiling)
  • 3 vårløk i fine ringer
  • 12 skiver bacon
  • olje til steking
  • 1 avocado
  • en liten håndfull ruccolasalat
  • havsalt og nykvernet pepper
* "Self-raising flour" brukes ofte i engelske oppskrifter, men jeg har ikke funnet det i butikken ennå! Det går derimot fint an å lage det selv. Det er bare å blande sammen 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver og 1/4 ts salt. Oppbevar melblandingen i en tett boks.

Slik gjør du det:
  1. Forvarm grillen i stekeovnen.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen eggene, rømme, mais og vårløk i en annen bolle. Ha blandingen over i det tørre, krydre med salt og pepper og bland godt. Røren skal være ganske fast.
  3. Grill baconet til det er sprøtt, pass på så det ikke svir seg.
  4. Ha 2 ss olje i en stekepanne på middels varme. Stek kakene i ca 2 minutter på hver side til de er gyldne og gjennomstekte. Legg dem på en tallerken og dekk til med aluminiumsfolie så de holder seg varme mens du steker resten.
  5. Server maiskakene med et par skiver avokado, sprøstekt bacon, ruccolasalat og et dryss av svart pepper.

Drikkeforslag: Cappuccino eller en god juice.

Musikkforslag: Jive Romeros - So Rare




1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin