søndag 13. juni 2010

Lynrask gulrotkake

Småsulten, godterisugen, sliten og sukkeravhengig ser jeg overskriften "Gulrotkake på fem minutter" på dagbladet.no. Kan det være sant? Kan man lage god gulrotkake så raskt? Svaret er ja...det fungerer faktisk ganske så bra! Selvfølgelig er den ikke like luftig som en ordentlig gulrotkake. Likevel; den saftig og deilig når den er helt ferskt. Anbefales virkelig som søndagskos! Til én liten skål, kopp eller annen mikrobølgevennlig kjøkkengrei trenger du:
  • 4 ss mel
  • 4 ss sukker
  • 0,3 ts salt
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 stk gulrot
  • 2 ss egg
  • 2,5 ss olje
Bland det tørre i en kopp eller skål. Pass på å være nøyaktig. Ellers ender du opp med å måtte justere konsistensen slik som jeg måtte. Pisk egget og rør inn sammen med gulroten og oljen.

Stek kaken i mikrobølgeovn på 700-800 watt i 2 minutter og 45 sekunder eller 3 minutter.

Kan gjerne serveres med vaniljeis eller deilig philadelphia osteglasur.

Drikkeforslag: Afrikansk rooibos-te

1 kommentar:

  1. Dette skal absolutt prøves ut en dag:) Takk for at du deler oppskriften :)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin