Denne helgen fikk jeg innmari lyst på torsk, og endte opp med å prøve denne oppskriften. Det ble et godt måltid, og jeg synes den milde sellerirotpuréen balanserte fint mot den sterke salsaen.

Til 2 personer trenger du
- ca 300 g torskefilet
- et par dryss med havsalt
- 1 ss sitronsaft
- olje og smør til steking
Sellerirotpuré:
- 200 g sellerirot
- en god klunk fløte
- 2 ss smør
- salt og pepper
Rød salsa:
- 1 finhakket rød chilipepper
- 1/2 boks glovhakkede tomater
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 finhakket hvitløkbåt
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 1-2 ss friskpresset sitronsaft
- 1 ss god olivenolje
- 1 ss finhakket persille
Slik gjør du det:
- Begynn med sellerirotpuréen. Skrell og kutt selleriroten i små terninger. Surr dem i smør i 3-4 minutter. De skal bli myke, men ikke brune. Hell på så mye fløte at det står halvveis opp på sellerien. La det koke under lokk til sellerien er mør, ca 10-12 minutter. Mos og smak til med salt og pepper.
- Ha alle ingrediensene til salsaen (vent med persillen!) i en blender og kjør til en jevn puré. Gi salsaen et oppkok og la den simre under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket persille like før servering.
- Skjær torskefileten i 2 jevnstore stykker. Gi dem et dryss med salt og drypp litt sitronsaft over. Stek filetene i en blanding av olje og smør på middels varme, ca 2-3 minutter på hver side.
- Anrett torsken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt.
- Server med sprø toast. Herlig frekt!
Musikkforslag: Morcheeba med Thomas Dybdahl - Riverbed
Vinforslag: En halvtørr Riesling gjør seg bra her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar