mandag 19. oktober 2009

Pannestekt torsk med sellerirotpuré og rød salsa

Denne helgen fikk jeg innmari lyst på torsk, og endte opp med å prøve denne oppskriften. Det ble et godt måltid, og jeg synes den milde sellerirotpuréen balanserte fint mot den sterke salsaen.


Til 2 personer trenger du

  • ca 300 g torskefilet
  • et par dryss med havsalt
  • 1 ss sitronsaft
  • olje og smør til steking

Sellerirotpuré:
  • 200 g sellerirot
  • en god klunk fløte
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Rød salsa:
  • 1 finhakket rød chilipepper
  • 1/2 boks glovhakkede tomater
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 finhakket hvitløkbåt
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1-2 ss friskpresset sitronsaft
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ss finhakket persille

Slik gjør du det:
  1. Begynn med sellerirotpuréen. Skrell og kutt selleriroten i små terninger. Surr dem i smør i 3-4 minutter. De skal bli myke, men ikke brune. Hell på så mye fløte at det står halvveis opp på sellerien. La det koke under lokk til sellerien er mør, ca 10-12 minutter. Mos og smak til med salt og pepper.
  2. Ha alle ingrediensene til salsaen (vent med persillen!) i en blender og kjør til en jevn puré. Gi salsaen et oppkok og la den simre under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket persille like før servering.
  3. Skjær torskefileten i 2 jevnstore stykker. Gi dem et dryss med salt og drypp litt sitronsaft over. Stek filetene i en blanding av olje og smør på middels varme, ca 2-3 minutter på hver side.
  4. Anrett torsken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt.
  5. Server med sprø toast. Herlig frekt!

Musikkforslag: Morcheeba med Thomas Dybdahl - Riverbed

Vinforslag: En halvtørr Riesling gjør seg bra her.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin