Denne snertne terta fant jeg på appen til BBC Lifestyle. Den kan serveres som fingermat på et festbord, forrett eller hovedrett, gjerne med en grønn salat til.
Middag til to:
- 2 store rødløk, skåret i båter
- 2 ss sukker
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 frosne butterdeigsplater
- 100 g fetaost
- 175 g svarte oliven
- litt olivenolje
- Valgfri grønn salat
Og dette gjør du:
Tin butterdeigsplatene etter anvisning på pakken (som regel 20 minutter)
Sett stekeovnen på 220 grader. Varm oljen i en stekepanne, og surr løken i ca 10 minutter til den blir myk og gylden. Tilsett sukker og balsamicoeddik og surr videre i ca 5 minutter til balsamicoen er tykk og sirupsaktig. La det hele avkjøles litt.
Kjevle ut butterdeigsplatene litt, og skjær i passende porsjonsstykker. Skjær en kant rundt hver av platene, ca 1 cm inn slik at du får en "ramme". Legg løkblandingen i midten og topp med hakket oliven og smuldret fetaost. Krydre evt med litt salt og pepper og stek tertene i ovnen i ca 15 til butterdeigen har hevet og er sprø og gylden.
Det så skikkelig godt ut. :-)
SvarSlettDen er veldig god, og veldig enkel å lage også :)
SvarSlettNamNam, ser veldig deilig ut
SvarSlett