fredag 22. april 2011

Miniterter med balsamicoløk, oliven og feta




Denne snertne terta fant jeg på appen til BBC Lifestyle. Den kan serveres som fingermat på et festbord, forrett eller hovedrett, gjerne med en grønn salat til.

Middag til to:

  • 2 store rødløk, skåret i båter
  • 2 ss sukker
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 frosne butterdeigsplater
  • 100 g fetaost
  • 175 g svarte oliven
  • litt olivenolje
  • Valgfri grønn salat


Og dette gjør du:


Tin butterdeigsplatene etter anvisning på pakken (som regel 20 minutter)

Sett stekeovnen på 220 grader. Varm oljen i en stekepanne, og surr løken i ca 10 minutter til den blir myk og gylden. Tilsett sukker og balsamicoeddik og surr videre i ca 5 minutter til balsamicoen er tykk og sirupsaktig. La det hele avkjøles litt.

Kjevle ut butterdeigsplatene litt, og skjær i passende porsjonsstykker. Skjær en kant rundt hver av platene, ca 1 cm inn slik at du får en "ramme". Legg løkblandingen i midten og topp med hakket oliven og smuldret fetaost. Krydre evt med litt salt og pepper og stek tertene i ovnen i ca 15 til butterdeigen har hevet og er sprø og gylden.

3 kommentarer:

  1. Det så skikkelig godt ut. :-)

    SvarSlett
  2. Den er veldig god, og veldig enkel å lage også :)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin