- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g mørk sjokolade
- 3 egg
- 30 g hvetemel
Glasur
- 150 g mørk sjokolade, helst 70%
- 50 g smør, romtemperert
- 1-2 ss kremfløte
- 2 ss sterk kaffe
Kake: Smelt smør, sukker og sjokolade i vannbad eller over svak varme. Ved svak varme er det lurt å ha noen dråper vann i kjelen for at sjokoladen ikke brenner på. Ha blandingen over i en bolle. Under lett omrøring, tilsett ett egg av gangen. Deretter sikt melet, tilsett det i blandingen, og deretter bland godt. Ha deigen i en smurt springform eller en annen liten kakeform. Stek kaken ved 175 grader i 20-30 minutter. Husk at kaken skal være litt deigete.
Glasur: Smelt sjokolade i vannbad. Rør i smør til dette er smeltet. Tilsett deretter fløte og kaffe og bland godt.
Ved bruk av springform: Hell glasuren over kaken før du tar av ringen på springformen. La kaken stå til glasuren er begynt å stivne i kanten. Deretter tar du av ringen og lar noe av glasuren renne ned kanten av kaken. Pynt deretter med ønsket pynt som for eksempel revet mørk og hvit sjokolade, knuste moccabønner, frukt (physalis) eller annen kakepynt.
Ved bruk av annen form: Fyll glasuren i en sprøytepose og avkjøl denne i kjøleskap i ca 15. minutter. Legg den delvis avkjølte kaken over på et ønsket kakefat. Sprøyt glasuren på og pynt med ønsket kakepynt.
Musikkforslag: I anledning Valentine's day, og mitt sentimentale humør, anbefaler jeg Eva Cassidy - Time After Time. Det er den vakreste tolkningen av denne sangen jeg noensinne har hørt.
Vinforslag: Vinmonopolet anbefalet søte rødviner av typen Recioto til sjokolade. Righetti Recito della Valpolicella Classico 2009 får du til 115kr for en halvflaske.
Den så farlig god ut. Jeg elsker slike mektige og saftige kaker. :-)
SvarSlettDette er jo ikke en glutenfri kake når det er hvetemel i :)
SvarSlettDet står HVIS man bytter ut hvetemelet ;)
SvarSlettDenne smakte supergodt... God kakeoppskrift Kathrine!!
SvarSlettKlem fra jeanette