
Til 2 personer trenger du:
- 300 g kjøttdeig
- ris - 2-3 dl
- grønnsaks- eller hønsebuljong
- 1/2 paprika
- 6-8 sukkererter
- 1 liten gulrot
- 1 tomat
- 1/2 chili
- 2 fedd hvitløk
- 50 g ost
- salt, pepper
- evt persille, gressløk e.l.
Kyllingkjøttboller: Skrell og riv gulroten. Finhakk hvitløk, chili og ost. Bland alle disse ingrediensene inn i kyllingkjøttdeigen sammen med litt salt og pepper. Rull deigen til små kjøttboller som du steker i litt olje på middels varme til de er gyldne og gjennomstekte. Anbefaler å servere med søt chilisaus og en god soyasaus.
Drikkeforslag: Min vingale søster anbefaler denne, og DN er til og med enig: Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2009. Denne koster 134,90 på Vinmonopolet, og i følge dem er Riesling en god kombinasjon med chili!
Musikkforslag: I Was a King er nominert til årets StatoilHydro stipend og er et spennende band som bør sjekkes ut!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar