Til 16 muffins trenger du:
- 100 g frossen, finhakket spinat
- 4 dl melk
- 2 ss olje
- 2 egg
- 2 ts salt
- 1 ts finhakket chili, fersk eller tørket
- 500 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
Fyll deretter røren i muffinsformer slik at disse er ca 3/4 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 210 grader i 20 minutter. Du kan nyte dem alene, med en god ost eller kanskje varmrøkt laks er en idé?
Grovere versjon: Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete. Eventuelt kan du også bytte ut litt av melet med lettkokte havregryn
Glutenfri versjon: I stedet for hvetemel bruker du Toros glutenfrie fine melblanding. For å gjøre muffinsene grovere bytter du ut 1 dl av hvetemelet med 1 dl Fibrix i tillegg til å bruke 1/2 vann ekstra. Steketiden kan da forlenges med opptil 5 minutter.
Musikkforslag: Etter å ha sett Love Actually i julen, er Joni Mitchell med Both Sides Now en favoritt på Spotify.
Drikkeforslag: Til en nybakt muffins med en god brie, passer det godt med et glass gewürztraminer. Et forslag er Rosemount Gewürztraminer Riesling 2009 til 104,90 kroner på Vinmonopolet.
Høres nydelig ut:)
SvarSlettHar du ett tips til å få disse lavkarbrovennlige da??
mvh siv anita
For en spennende muffinsoppskrift! :)
SvarSlettGodt spørsmål, Siv Anita. I utgangspunktet tror jeg ikke vi tar skade av litt hvetemel - det kommer jo helt an på menden man spiser. Et alternativ er jo å kutte ned på hvetemelet, og bruke finhakkede solsikkefrø, linfrø, "grovere" mel og/eller såkalt lavkarbo-mel som mandelmel, soyamel etc. Har du noen tanker angående det?:)
SvarSlett