søndag 23. januar 2011

Spinat- og chilimuffins

Etter nesten fem måneder i USA, er jeg endelig tilbake i kjente trakter. Dessverre får jeg ikke mitt eget kjøkken tilbake før i februar, så en avslappende søndag fikk frem både matlagings- og bloggeabstinenser hos meg. Heldigvis fant jeg et av min mors Allers og fikk lyst til å teste ut spinat- og chilimuffins. Gleden var stor da jeg oppdaget at disse var kjempeenkle å lage, smaker utrolig godt, og til og med funker i en glutenfri versjon. Jeg starter med originaloppskriften, og kommenterer på slutten hvordan du kan modifisere disse eller lage dem glutenfrie.

Til 16 muffins trenger du:
 • 100 g frossen, finhakket spinat
 • 4 dl melk
 • 2 ss olje
 • 2 egg
 • 2 ts salt
 • 1 ts finhakket chili, fersk eller tørket
 • 500 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
Tin først spinaten og klem deretter ut vannet. Bland sammen spinat, melk, olje, egg, salt og chili i en bolle. Deretter tilsetter du hvetemel og bakepulver, og mikser det hele sammen til en jevn røre.

Fyll deretter røren i muffinsformer slik at disse er ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen på 210 grader i 20 minutter. Du kan nyte dem alene, med en god ost eller kanskje varmrøkt laks er en idé?

Grovere versjon: Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete. Eventuelt kan du også bytte ut litt av melet med lettkokte havregryn

Glutenfri versjon: I stedet for hvetemel bruker du Toros glutenfrie fine melblanding. For å gjøre muffinsene grovere bytter du ut 1 dl av hvetemelet med 1 dl Fibrix i tillegg til å bruke 1/2 vann ekstra. Steketiden kan da forlenges med opptil 5 minutter.

Musikkforslag: Etter å ha sett Love Actually i julen, er Joni Mitchell med Both Sides Now en favoritt på Spotify.

Drikkeforslag: Til en nybakt muffins med en god brie, passer det godt med et glass gewürztraminer. Et forslag er Rosemount Gewürztraminer Riesling 2009 til 104,90 kroner på Vinmonopolet.

3 kommentarer:

 1. Høres nydelig ut:)
  Har du ett tips til å få disse lavkarbrovennlige da??
  mvh siv anita

  SvarSlett
 2. For en spennende muffinsoppskrift! :)

  SvarSlett
 3. Godt spørsmål, Siv Anita. I utgangspunktet tror jeg ikke vi tar skade av litt hvetemel - det kommer jo helt an på menden man spiser. Et alternativ er jo å kutte ned på hvetemelet, og bruke finhakkede solsikkefrø, linfrø, "grovere" mel og/eller såkalt lavkarbo-mel som mandelmel, soyamel etc. Har du noen tanker angående det?:)

  SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin