mandag 16. august 2010

Mørke Sjokolademuffins


Disse fantastiske muffinsene er det ikke jeg som har laget, men jeg vil gjerne dele oppskriften med dere allikevel.

Det var min kjære mann og våre to eldste nieser R (9) og S (6, snart 7) som overrasket med å bake disse deilige godbitene en dag i forrige uke mens jeg var på jobb.

Til 12 store muffins trenger du:
  • 230 g romtemperert smør
  • 220 g sukker
  • 5 egg
  • 180 g mørk sjokolade (70 % kakao)
  • 240 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts kakao
  • 12 "amerikanske" muffinsformer i papir
Slik gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 170 grader
  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen.
  3. Finhakk sjokoladen og bland med det tørre. Vend så dette inn i smørblandingen.
  4. Fyll muffinsformene ca halvveis opp og stek dem i 15-20 minutter.
  5. Avkjøl på rist til de er lunkne.
Tips: Disse muffinsene er mektige, så det skal godt gjøres å spise alle på en dag. De egner seg heldigvis godt til å fryse ned. Kjekt å ha noen på lur til sjokoladeglade gjester! Varm dem i så fall litt i stekeovnen før servering.

Drikkeforslag: I min verden er det bare en ting som gjelder når jeg koser meg med varm sjokoladebakst: iskald melk!

Musikkforslag: Robyn - Hang with me

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin