Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 kyllingfileter
- Havsalt og svart nykvernet svart pepper
- 2 modne avokadoer
- 1 rødløk
- 16 cherrytomater
- 150 g fetaost naturell
- 2 ss god olivenolje
- 1 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss oregano (frisk eller tørket)
- blandet salat
Slik gjør du:
- Gni kyllingfiletene inn med olivenolje, havsalt og svart pepper og brun dem raskt i stekepanna. Ha dem så over i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til de er saftige og gjennomstekte.
- Skjær løken i tynne ringer. Del avokadoene i to og fjern steinene. Kutt avokadokjøttet i fine terninger.
- Ha løk og avokado i en bolle og smuldre i fetaosten. Hell over olivenolje, vann, sitronsaft og oregano og bland forsiktig sammen. Dette er "toppingen".
- Fordel blandet salat på tallerkener, kutt cherrytomatene i to og strø over. Skjær de lunkne kyllingfiletene i skiver og legg dem på fatet.
- Til slutt legger du på avokado- og fetatoppingen. Server gjerne godt brød til dersom du ønsker det, men jeg synes at salaten er mettende nok i seg selv.
Tips: Dersom du ikke får brukt opp all toppingen smaker det faktisk kjempegodt på nystekte rundstykker!
Drikkeforslag: Så lenge jeg har en "bolle i ovnen" blir det slunkent med vinforslag fra min side. Jeg koser meg med Farris og eplemost så lenge...
Så koselig at dere liker kyllingsalaten :o))Det gjør jeg også ;o)))
SvarSlettJa, den har blitt en favoritt! :) Håper det er greit at jeg la ut oppskriften og linket til deg :) Gode oppskrifter må jo være til for å deles ;)
SvarSlettMmm! Denne skal vi prøve til helgen. Elsker avokado og kylling!
SvarSlettDu lurte på om jeg hadde heklet selv.. det har jeg *stolt* :) Holdt på i evigheter før førstebarnet skulle komme til verden. Etterpå har jeg heklet flere tepper men i myye tykkere garn så det går fortere. :)