søndag 8. august 2010

Lun kyllingsalat med avokado og fetaost


Oppskriften på denne fantastiske kyllingsalaten fant jeg i Mammas Kokebok. Den er kjempegod og jeg har laget den to ganger allerede.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 4 kyllingfileter
  • Havsalt og svart nykvernet svart pepper
  • 2 modne avokadoer
  • 1 rødløk
  • 16 cherrytomater
  • 150 g fetaost naturell
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss oregano (frisk eller tørket)
  • blandet salat
Slik gjør du:
  1. Gni kyllingfiletene inn med olivenolje, havsalt og svart pepper og brun dem raskt i stekepanna. Ha dem så over i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til de er saftige og gjennomstekte.
  2. Skjær løken i tynne ringer. Del avokadoene i to og fjern steinene. Kutt avokadokjøttet i fine terninger.
  3. Ha løk og avokado i en bolle og smuldre i fetaosten. Hell over olivenolje, vann, sitronsaft og oregano og bland forsiktig sammen. Dette er "toppingen".
  4. Fordel blandet salat på tallerkener, kutt cherrytomatene i to og strø over. Skjær de lunkne kyllingfiletene i skiver og legg dem på fatet.
  5. Til slutt legger du på avokado- og fetatoppingen. Server gjerne godt brød til dersom du ønsker det, men jeg synes at salaten er mettende nok i seg selv.
Tips: Dersom du ikke får brukt opp all toppingen smaker det faktisk kjempegodt på nystekte rundstykker!

Drikkeforslag: Så lenge jeg har en "bolle i ovnen" blir det slunkent med vinforslag fra min side. Jeg koser meg med Farris og eplemost så lenge...

3 kommentarer:

  1. Så koselig at dere liker kyllingsalaten :o))Det gjør jeg også ;o)))

    SvarSlett
  2. Ja, den har blitt en favoritt! :) Håper det er greit at jeg la ut oppskriften og linket til deg :) Gode oppskrifter må jo være til for å deles ;)

    SvarSlett
  3. Mmm! Denne skal vi prøve til helgen. Elsker avokado og kylling!

    Du lurte på om jeg hadde heklet selv.. det har jeg *stolt* :) Holdt på i evigheter før førstebarnet skulle komme til verden. Etterpå har jeg heklet flere tepper men i myye tykkere garn så det går fortere. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin