Oppskriften til denne suppa fant jeg i ei spennende kokebok, "Aroma" av Paul Gayler. Bokas kapitler er inndelt i ulike krydder, urter og andre smakstilsetninger og gir meg god inspirasjon til å prøve nye smakskombinasjoner.
Til 2-3 personer trenger du:
- 4 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, presset
- 200 g røde linser
- 1 ss (nymalt) kardemomme
- 1/4 ts malt allehånde
- 1/2 ts revet sitronskall
- 1 liter oksekraft/buljong
- 2 ss sitronsaft
- salt og nykvernet svart pepper
Og dette må du gjøre:
Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele og surr løk og hvitløk mørt, ca 2-3 minutter. Ha i linsene og vend dem i oljen til de er godt dekket.
Tilsett kardemomme, allehånde og sitronskall, hell på kraft og kok opp. Skru ned varmen og la suppa småkoke i ca 30 minutter til linsene er helt møre. Avkjøl den litt og kjør det til en grov pure i en blender. Ha pureen tilbake i kjelen, varm forsiktig opp og smak til med salt og pepper. Rør inn sitronsaft og resten av oljen til slutt. Server gjerne med hjemmelaget brød, og alfalfaspirer.
Musikkforslag: Ratatat - Montanita
Denne hørtes spennende ut. :-)
SvarSlettJa, den er spennende :) Litt uvant med kardemommesmak i linsesuppe, men godt og "lunt" :)
SvarSlettNice post, Critical things are explained in details. I appreciate it. Thanks
SvarSlettWhat an Awesome post. Just wanted to drop a comment and say, I am new to your blog and really like what I am reading. Thanks for sharing it.
SvarSlett