lørdag 16. april 2011

Krydrede cookies med sjokolade og hasselnøtter



Denne oppskriften gir 16 store og deilige cookies!

175 g hvetemel
1 ts bakepulver
et lite dryss med salt
1 ts kanel
1/2 ts allehånde
125 g smør
200 g sukker (det er mulig jeg prøver meg med litt mindre sukker neste gang)
1 ts revet fersk ingefær
en raus neve hakkede hasselnøtter
100 g mørk, hakket sjokolade
1 egg

Bland mel, sukker, bakepulver, smør, salt, kanel og allehånde i en kjøkkenmaskin, og bland til det blir jevnt. Tilsett egget, ingefær, nøtter og sjokolade og bland godt sammen.

Ha deigen ut på bakebordet og del den i 16 emner. Trill kuler og trykk dem flate med fingrene. La det være noen cm mellom kakene på stekebrettet, de kommer til å flyte ut.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter. La kakene avkjøles på brettet.

Drikkeforslag: Et glass kald melk

Musikkforslag: Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home

Tips: Disse kjeksene kan gjerne fryses! Ta dem opp og la dem tine i romtemperatur en liten stund før de skal serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin