søndag 10. april 2011

Klassisk italiensk pizza med artisjokkhjerter og parmaskinke

Endelig var tiden inne til å prøve denne oppskriften fra Bølgen og Mois Kjøtt og Vin.

En utrolig enkel oppskrift som gir et fantastisk godt resultat.



Til en stor pizza trenger du:

Deig:

ca 400 g hvetemel
1 ts salt
1 pk tørrgjær
3 ss olivenolje
2 dl vann

Tomatsaus:

1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1/2 dl god olivenolje
1 ts sukker
1 ts tørket oregano
salt og pepper

Fyll:

200 g gulost i skiver (jeg brukte Jarlsberg)
8 syltede artisjokkhjerter
16 skiver parmaskinke
16 svarte oliven uten stein
1 liten neve ruccola
1 vårløk
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik *
1 neve frisk basilikum
pepper

* Jeg lagde balsamicosirup ved å helle en god klunk balsamicoeddik i ei lita gryte sammen med litt sukker og lot det koke inn til ca 2/3. Dette får en fin sirupsaktig konsistens når det avkjøles.


Lag pizzabunnen, prikk den med en gaffel og forsteik den i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Dette er viktig for å få en god og sprø bunn.

Lag så tomatsausen - kjempeenkelt - ved å blande alle ingrediensene i en bolle og spe med olje. Ikke noe forhåndskoking, bare stryk sausen utover den forstekte pizzabunnen.

Fordel osten på pizzabunnen. Del artisjokkhjertene i fire, og legg dem på. Legg på halvparten av skinkeskivene og alle olivenene.

Stek pizzaen ferdig på 200 grader i 8-10 minutter til bunnen er gylden og osten har smeltet.

Ta pizzaen ut av ovnen og legg på den andre halvparten med skinke, pluss ruccola, finhakket vårløk, olivenolje, balsamico og basilikum. Krydre med litt nykvernet, svart pepper.

Mmmmmmmmmm!!!

Vinforslag: Forfatterne anbefaler en tørr, lett og fruktig soave classico. Vi gikk for Gini Soave Classico 2009 (kr 129,90, varenr 4246701)

Musikkforslag: Perfume Genius - Never Did

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin